Bezpečná Příbram

Policie informuje

Zpět na rozcestník

Akce zaměřená na používání bezpečnostních pásů

Minulý týden ve dnech 12. a 16. března proběhla ve Středočeském kraji dopravně bezpečností akce v rámci mezinárodní organizace „TISPOL“, která sdružuje evropské policejní sbory v oblasti dopravní problematiky a je založena na předávání zkušeností a informací. Tentokrát byla akce zaměřena na kontrolu používání bezpečnostních pásů a zádržných systémů.

Na Příbramsku dopravní policisté zkontrolovali během dvou dnů celkem 285 vozidel a zjistili 52 přestupků. Uložili přitom pokuty ve výši téměř 15 tisíc korun a sedm přestupků oznámili správnímu orgánu. U třiadvaceti lidí zjistili, že nejsou za jízdy připoutáni a také nebylo zajištěno zádržným systémem jedno dítě v autosedačce. Dále se ukázalo, že tři kontrolovaní motoristé před jízdou požili alkohol, kdy jeden z nich měl dokonce nad jedno promile a dopustil se tím trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. Sedm aut nemělo vyhovující technický stav a dva řidiči nepředložili doklad o pojištění odpovědnosti.

Další články:

Aktuální téma

Policie přijímá do svých řad nové kolegy

Policie ČR neustále hledá nové kolegy na volná služební místa. Novým policistům je vyplácen náborový příspěvek, ve Středočeském kraji ve výši 150 tisíc korun.

zobrazit více

Rychlý kontakt

Policie České republiky
Obvodní oddělení Příbram
Žežická 498, 261 23
Příbram V - Zdaboř

Tísňové volání:
158
Státní linka:
974 879 760

Městská policie Příbram
nám. T.G.M. čp. 121, 261 01
Příbram I

Tísňové volání:
156
Státní linka:
318 624 245

více kontaktů kontakt na střážníky