Bezpečná Příbram

Policie informuje

Zpět na rozcestník

Anketa Policista roku 2017

V pátek 21. září se ve Španělském sále Pražského hradu uskutečnil již 18. ročník prestižní ankety Policista roku 2017. Soutěž vyhrál Jiří Franz z Plzeňského kraje. Pozornost si také zaslouží třetí místo pro Ondřeje Smotlachu, zástupce vedoucího Územní odboru Příbram.

Plukovník Ondřej Smotlacha nastoupil do služebního poměru 1. října roku 2002. Na úrovni organizátorské a řídící vede ke zvyšování výkonnosti týmu, kdy pružně reaguje dílčími programy na  tzv. slabé stránky činnosti územního odboru. Jeho aktivní přístup a systémová práce se projevila na celkové výslednosti, kdy se již několik let daří na Příbramsku snižovat kriminalitu. Pro svou vysokou odbornost z trestního práva a schopnost aplikovat znalosti do praxe je vyhledáván ke konzultacím v rámci metodické činnosti.

K upevnění důvěry mezi pracovníky a managementem uplatňuje princip tzv. otevřených dveří. Svoje dovednosti a znalosti přenáší na podřízené policisty formou metodických pokynů a doporučení. Je etickým a morálním vzorem pro své spolupracovníky nejen v profesním, ale i osobním životě. Jeho profesní činnost přesahuje rámec plnění pracovních úkolů a dosahuje trvale velmi dobrých pracovních výsledků.

V roce 2017 velel třem rozsáhlým akcím souvisejícím s drogou trestnou činností. Celkem bylo obviněno 60 osob, které pašovaly drogy do věznice Bytíz. Unikátnost těchto tří akcí spočívala v úzké spolupráci Policie ČR a vězeňské služby, kdy byla využita zákonná oprávnění obou stran, což se ukázalo jako velmi efektivní.

V roce 2016 byl u zrodu využívání bezpilotních prostředků středočeské policie. Výsledkem aktivní spolupráce s Úřadem pro civilní letectví a Leteckou službou PČR bylo získání povolení k létání a povolení k provozování leteckých činností pro vlastní potřebu, kdy tato povolení byla vydána jako prvnímu útvaru v rámci celé Police ČR. Sám aktivně řídí drony a také tým jejich pilotů. Významnou událostí bylo i vydání povolení k létání v Chráněné krajinné oblasti Brdy. Poskytuje metodickou činnost na úseku podmínek provozu bezpilotních prostředků jak v rámci policie, tak i v oblasti obecné legislativy. Je autorem provozní příručky bezpilotních prostředků, dále metodického doporučení při řešení a dokumentaci protiprávního létání s bezpilotními prostředky.

Další články:

Aktuální téma

Policie přijímá do svých řad nové kolegy

Policie ČR neustále hledá nové kolegy na volná služební místa. Novým policistům je vyplácen náborový příspěvek, ve Středočeském kraji ve výši 150 tisíc korun.

zobrazit více

Rychlý kontakt

Policie České republiky
Obvodní oddělení Příbram
Žežická 498, 261 23
Příbram V - Zdaboř

Tísňové volání:
158
Státní linka:
974 879 760

Městská policie Příbram
nám. T.G.M. čp. 121, 261 01
Příbram I

Tísňové volání:
156
Státní linka:
318 624 245

více kontaktů kontakt na střážníky