Bezpečná Příbram

Preventivní projekty

Zpět na rozcestník

Bedna slaví

Nízkoprahového zařízení pro děti a mládež Bedna oslaví již osmé narozeniny. Akce se uskuteční ve čtvrtek 1. 3. 2018 v prostorách NZDM Bedna (sídliště „Křižák“ naproti poště, Budovatelů 116, Příbram VIII). Od 10:00 hodin jsou zváni zastupitelé města Příbram a Středočeského kraje a další hosté z řad dlouhodobých podporovatelů a spolupracujících subjektů. Od 14:00 do 18:00 hodin bude NZDM Bedna otevřena široké veřejnosti v rámci každoročního dne otevřených dveří.

Ve čtvrtek 1. března 2018 se bude v příbramském Křižáku opět oslavovat. Nízkoprahové zařízení pro děti a mládež vstupuje do dalšího roku svého působení. Pracovníci představí novinky z Bedny, plány do dalšího roku, přiblíží práci s dětmi a mládeží a pohovoří o tom, jak se jim práce s nimi daří. Svůj pohled na službu představí také samotní uživatelé služeb formou Bedna klipu, který ve spolupráci s pracovníky uživatelé natočili.

Jak to v Bedně vlastně vypadá? Má práce s mladými lidmi smysl? Kdo v Bedně pracuje a kdo ji navštěvuje? Na tyto a podobné otázky dostanou návštěvníci odpověď v rámci již každoročního dne otevřených dveří, který začne ve 14 hodin. „Oslavte s námi narozeniny Bedny a poznejte zblízka naší práci," zve hosty vedoucí služby Denisa Krausová. Na odpoledne je připraven zajímavý program - fotografický koutek, hudební aktivita v podobě karaoke a výtvarná dílna pro ty, co rádi tvoří.

NZDM Bedna

NZDM Bedna je sociální služba, určená pro děti a mládež ve věku 6 - 20 let, které tráví rizikově svůj volný čas, anebo jsou ohroženy sociálním znevýhodněním. V současné době klub využije v průměru 20 dětí a mladých lidí denně. Zařízení nabízí svým klientům bezplatný prostor pro trávení volného času, poradenství, podporu v obtížných situacích a možnost doučování. V Příbrami působí již od roku 2010 a od ledna roku 2015 začal v rámci NZDM Bedna fungovat také terénní program. Zařízení v roce 2018 finančně podporuje Evropský sociální fond skrze Operační program Zaměstnanost, Ministerstvo práce a sociálních věcí, Středočeský kraj, město Příbram, Nadační fond Albert, řada firemních a individuálních dárců. Provozovatelem NZDM Bedna je Ponton, z. s.

 

Ponton, z.s.: Nezisková organizace Ponton působí již 22 let v sociálních službách určených pro děti a mládež z problematického sociálního prostředí. Provozuje dva nízkoprahové kluby (v Plzni a Příbrami), terénní program, zařízení pro předškoláky a jejich rodiče, spolupracuje s dětmi z výchovných ústavů a dětských domovů. Denně tak díky projektům pomůže až 100 dětem a mladým lidem ze sociálně problematického prostředí. Významně se tím podílí i na poli prevence kriminality ve městě Plzni i Příbrami.

Kontakt: Bc. Denisa Krausová - vedoucí služby NZDM Bedna, tel.: 608 936 116, krausova@ponton.cz, Budovatelů 116, 261 01, Příbram VIII

 

Další články:

Aktuální téma

Policie přijímá do svých řad nové kolegy

Policie ČR neustále hledá nové kolegy na volná služební místa. Novým policistům je vyplácen náborový příspěvek, ve Středočeském kraji ve výši 150 tisíc korun.

zobrazit více

Rychlý kontakt

Policie České republiky
Obvodní oddělení Příbram
Žežická 498, 261 23
Příbram V - Zdaboř

Tísňové volání:
158
Státní linka:
974 879 760

Městská policie Příbram
nám. T.G.M. čp. 121, 261 01
Příbram I

Tísňové volání:
156
Státní linka:
318 624 245

více kontaktů kontakt na střážníky