Bezpečná Příbram

Policie informuje

Zpět na rozcestník

Bezohledné chování táborníků

V pátek dne 17. srpna vyjížděli policisté v nočních hodinách k Pilské nádrži u Obecnice, kde 42letý muž rozdělal oheň v lesním porostu. Na místě ho přistihla lesní stráž. Nejen, že se v lese oheň vůbec zakládat nesmí, navíc mohl dotyčný svým lehkomyslným až dětinských chováním způsobit v tomto velmi suchém letním období požár velkého rozsahu. Do 50 metrů od okraje lesa se nesmí rozdělávat otevřený oheň a ani odhazovat hořící či doutnající předměty. Muži nyní hrozí ve správním řízení pokuta do výše 15 tisíc korun, svým chováním porušil zákon o lesích.

Chráněnou krajinnou oblast Brdy pomáhá také monitorovat policejní dron, který prověří velké plochy území a mnohdy i špatně přístupný terén. Prostředek je využíván zejména k odhalování či dokumentaci protiprávního jednání směřujícího proti životnímu prostředí, jako jsou nelegální skládky, nepovolená těžba lesních prostorů a nelegální rozdělávání ohně. Nápomocen je také při pátracích akcích a monitorovacích letech.

Bezpilotní rotorový univerzální systém vyhledává ohně pomocí termo kamery, kterou je osazen. Snímaný obraz z kamery je přenášen na pozemní zobrazovací stanici, kde jej v reálném čase sleduje pilot. Ten následně na místo vysílá pozemní hlídku, se kterou je ve spojení pomocí radiostanice. Stroj obsluhuje sedm vyškolených pilotů, jde o policisty, kteří se zároveň věnují i běžné práci na oddělení. Ve vzduchu jsou drony v průměru sedmí dní v měsíci.

Další články:

Aktuální téma

Policie přijímá do svých řad nové kolegy

Policie ČR neustále hledá nové kolegy na volná služební místa. Novým policistům je vyplácen náborový příspěvek, ve Středočeském kraji ve výši 150 tisíc korun.

zobrazit více

Rychlý kontakt

Policie České republiky
Obvodní oddělení Příbram
Žežická 498, 261 23
Příbram V - Zdaboř

Tísňové volání:
158
Státní linka:
974 879 760

Městská policie Příbram
nám. T.G.M. čp. 121, 261 01
Příbram I

Tísňové volání:
156
Státní linka:
318 624 245

více kontaktů kontakt na střážníky