Bezpečná Příbram

Policie informuje

Zpět na rozcestník

CHKO Brdy z pohledu policie

Od 1. ledna loňského roku má obvodní oddělení Příbram – venkov na starost středočeskou část nově vzniklé Chráněné krajinné oblasti Brdy, jde o území bývalého vojenského výcvikového prostoru. Policisté spolu se zaměstnanci Vojenských lesů a statků, s pracovníky CHKO a s vojenskou policií dohlížejí a zajišťují pořádek v této lokalitě.

Se vznikem chráněné oblasti došlo k navýšení počet policistů o deset lidí, přibyla technika, a to dvě terénní vozidla, dvě čtyřkolky a v letošním roce se do monitoringu daného území zapojil i první policejní dron. V rámci nové koordinační dohody o vzájemné spolupráci mezi Policií ČR a Svazkem obcí Podbrdského regionu vznikl na webových stránkách podbrdsko.com nový odkaz „Bezpečné Podbrdsko, jeho cílem je zvýšení informovanosti veřejnosti a získání podnětů od občanů.

Za osm měsíců letošního roku udělily policejní hlídky celkem 292 blokových pokut kvůli porušení zákazu vjezdu, z toho bylo během letních prázdnin, kdy byl zesílen výkon služby, uděleno 114 pokut. Strážci zákona zaznamenali 136x neoprávněné parkování v chráněné oblasti, z toho během léta šlo o 83 zaparkovaných aut. Oproti stejnému období roku 2016 došlo ke snížení počtu těchto přestupků. Přispělo k tomu zřejmě uvědomění si občanů, že hlídky jsou v terénu každý den a také slabá houbařská sezóna.

Čtyřikrát řešili příslušníci policie táboření s rozděláváním ohně v lese. Je zde velmi vysoké riziko vzniku požárů, turisté se svým jednáním dopustili přestupku proti zákonu o lesích. V létě také porušil jeden člověk vodní zákon, koupal se v nádrži na pitnou vodu.

V letošním roce se začala množit falešná povolení k vjezdu, policisté jich evidují celkem šest. Ve správním řízení pak hrozí přestupci až padesátitisícová pokuta. Co se týká trestných činů, zaznamenali strážci zákona letos tři případy. Jednalo se o pytláctví, krádež dřeva a krádež nafty z pracovního stroje.

Další články:

Aktuální téma

Policie přijímá do svých řad nové kolegy

Policie ČR neustále hledá nové kolegy na volná služební místa. Novým policistům je vyplácen náborový příspěvek, ve Středočeském kraji ve výši 150 tisíc korun.

zobrazit více

Rychlý kontakt

Policie České republiky
Obvodní oddělení Příbram
Žežická 498, 261 23
Příbram V - Zdaboř

Tísňové volání:
158
Státní linka:
974 879 760

Městská policie Příbram
nám. T.G.M. čp. 121, 261 01
Příbram I

Tísňové volání:
156
Státní linka:
318 624 245

více kontaktů kontakt na střážníky