Bezpečná Příbram

Policie informuje

Zpět na rozcestník

Další fantom příbramských prodejen dopaden

Příbramští kriminalisté obvinili dalšího zloděje, který se specializoval na krádeže zboží v příbramských obchodech. V říjnu policisté začali trestně stíhat dva muže ve věku 30 a 33let, kteří během pár měsíců měli na svědomí kolem dvaceti skutků. Opakovaně kradli jídlo a drogistické zboží, ale nepohrdli ani cigaretami nebo oblečením. Oba jsou nyní ve vazební věznici.

Tento týden kriminalisté zahájili trestní stíhání 28letého muže, který se dopustil během dvou měsíců sedmi skutků. Šlo o pět krádeží v prodejnách, vykradené auto a rehabilitační centrum. V jednom obchodě odcizil v nestřeženém okamžiku finanční hotovost z pokladny, v dalším z uzamčené vitríny vystavený mobilní telefon, dále devět pánských značkových mikin, dvě trička, šortky, kalhoty a devatenáct parfémů. Věci si schovával pod mikinu nebo do batohu. V jednom případě vysvlékl dvě figuríny stojící před prodejnou a dámský kabát i pánskou bundu si oblékl na sebe, z místa pak utekl.

Z uzamčeného vozidla vzal mobilní telefon a peněženku s osmi sty korunami, s doklady a platební kartou, s tou stihl muž třikrát bezkontaktně zaplatit. V rehabilitačním centru zcizil finanční hotovost a tašku, kde byly plavky, ručníky a plavecké brýle. Celkem způsobil škodu ve výši 46 tisíc korun. Ukradené věci prodával a potom si za utržené peníze nakupoval pervitin. K výše uvedeným činům se doznal. Za trestný čin krádeže a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku mu nyní hrozí až dva roky pobytu za mřížemi.

Další články:

Aktuální téma

Policie přijímá do svých řad nové kolegy

Policie ČR neustále hledá nové kolegy na volná služební místa. Novým policistům je vyplácen náborový příspěvek, ve Středočeském kraji ve výši 150 tisíc korun.

zobrazit více

Rychlý kontakt

Policie České republiky
Obvodní oddělení Příbram
Žežická 498, 261 23
Příbram V - Zdaboř

Tísňové volání:
158
Státní linka:
974 879 760

Městská policie Příbram
nám. T.G.M. čp. 121, 261 01
Příbram I

Tísňové volání:
156
Státní linka:
318 624 245

více kontaktů kontakt na střážníky