Bezpečná Příbram

Policie informuje

Zpět na rozcestník

Krampus show v Příbrami

V souvislosti s konáním průvodu Krampusů v Příbrami včera dne 1. prosince bylo vyhlášeno bezpečností opatření. Účastnila se ho stovka policistů včetně městských strážníků, dále pořadatelská služba a hasiči. Celkem na veřejný pořádek a bezpečnost i plynulost silničního provozu dohlíželo kolem dvou set lidí. Show navštívilo v hrubých odhadech kolem 15 až 20 tisíc lidí. Během akce jsme neřešili žádné protiprávní jednání.

Chvíli před jejím začátkem došlo na kruhovém objezdu v Evropské ulici k menší dopravní nehodě. Třiadvacetiletý řidič na čtyřkolce nedodržel bezpečnou vzdálenost a narazil do auto jedoucího před ním. Hmotná škoda činila 25 tisíc korun.

Před započetím celé akce byla zajištěna bezpečnost daného prostoru, ve kterém událost následně probíhala. Místo prověřil i pyrotechnik, který měl speciálně vycvičeného psa na vyhledávání výbušnin. Během večera jsme měli nahlášeny dvě ztracené děti, ty se však během pár minut našly a také jsme převáželi na protialkoholní záchytnou stanici dva opilé, agresivní muže.

Příbramští policisté řešili pouze dvě poškození vozidel, ke kterým ale nedošlo v souvislosti s výše uvedenou show. V prvním případě šlo o osobní neshody, které vygradovaly k rozbití okénka u auta pěstí. Pachatele na místě zadrželi strážníci městské policie. Ve druhém případě je také známý pachatel, automobil poničil muž, který byl pod vlivem alkoholu.

Další články:

Aktuální téma

Policie přijímá do svých řad nové kolegy

Policie ČR neustále hledá nové kolegy na volná služební místa. Novým policistům je vyplácen náborový příspěvek, ve Středočeském kraji ve výši 150 tisíc korun.

zobrazit více

Rychlý kontakt

Policie České republiky
Obvodní oddělení Příbram
Žežická 498, 261 23
Příbram V - Zdaboř

Tísňové volání:
158
Státní linka:
974 879 760

Městská policie Příbram
nám. T.G.M. čp. 121, 261 01
Příbram I

Tísňové volání:
156
Státní linka:
318 624 245

více kontaktů kontakt na střážníky