Bezpečná Příbram

Policie informuje

Zpět na rozcestník

Obratný podvodník byl dopaden

Začátkem července jsme varovali před podvodníkem, který obcházel obchody na Příbramsku se zajímavou fintou a snažil se z důvěřivých lidí vylákat peníze. Dobříšským policistům se ho podařilo dopadnout a začátkem tohoto týdne mu sdělili podezření z přečinu podvodu.

Pětačtyřicetiletý muž v době od 19. června do 1. července vyrazil na tři výlety do Příbrami a na Dobříš. Navštívil celkem šest objektů, tipoval si menší obchůdky. Na dveřích nebo ve výloze si nejdříve přečetl jméno odpovědného vedoucího a poté vstoupil dovnitř. Z prodavaček pak obratně svou výmluvností a věrohodností vylákal celkem 43 tisíc korun. Dokázal oklamat několik lidí, v některých prodejnách však neměli uvedenou hotovost v pokladně a jednou se majitel provozovny nacházel nedaleko, proto raději rychle zmizel.

Na zaměstnankyně seriózně vypadající muž vyrukoval s trikem, že veze regály nebo tvrdil, že potřebuje finance na zakoupení náhradních dílů k opravovanému vozidlu, které patří vedoucímu prodejny. Následně předstíral, že mu telefonuje. Samozřejmě ho přitom nezapomněl oslovovat jménem, aby vypadalo, že ho dobře znám. Posléze se obrátil na prodavačku s tím, že se šéf ptá, kolik peněz má v kase. K uvedeným činům se nakonec dotyčný doznal. V případě odsouzení mu hrozí až dva roky pobytu ve vězení.

Další články:

Aktuální téma

Policie přijímá do svých řad nové kolegy

Policie ČR neustále hledá nové kolegy na volná služební místa. Novým policistům je vyplácen náborový příspěvek, ve Středočeském kraji ve výši 150 tisíc korun.

zobrazit více

Rychlý kontakt

Policie České republiky
Obvodní oddělení Příbram
Žežická 498, 261 23
Příbram V - Zdaboř

Tísňové volání:
158
Státní linka:
974 879 760

Městská policie Příbram
nám. T.G.M. čp. 121, 261 01
Příbram I

Tísňové volání:
156
Státní linka:
318 624 245

více kontaktů kontakt na střážníky