Bezpečná Příbram

Policie informuje

Zpět na rozcestník

Opilí a zfetovaní řidiči na silnicích

Opilých a zfetovaných řidičů se neustále „prohání“ po silnicích značné množství. Od začátku roku do současné doby policisté na Příbramsku nachytali celkem 307 motoristů pod vlivem. Z toho 56 řidičů mělo nad jedno promile alkoholu a dopustili se tím přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky a 84 šoférů usedlo za volant po užití drogy, nejčastěji marihuany nebo pervitinu. Z uvedeného počtu je 13 cyklistů, kteří sedli na kolo po požití alkoholu. I pro ně však platí zákaz pití alkoholických nápojů před jízdou, jsou také řidiči, byť nemotorového vozidla a ohrožují nejen sebe, ale i ostatní účastníky silničního provozu. Pokud je hodnota do jedné promile, činí ve správním řízení pokuta 2,5 až 20 tisíc korun a nad jedno promile dokonce 25 až 50 tisíc korun, řidičům motorových vozidel hrozí navíc až dva roky zákazu řízení.

Jen o víkendu zastavily policejní hlídky na příbramských silnicích celkem 11 motoristů pod vlivem. Nejvyšší naměřená hodnota činila 0,86 promile alkoholu a dva řidiči byli pod vlivem marihuany. Nejvíc hříšníků bylo kontrolováno na Milínsku u rekreační oblasti Trhovky a dále u Chotilska.

Další články:

Aktuální téma

Policie přijímá do svých řad nové kolegy

Policie ČR neustále hledá nové kolegy na volná služební místa. Novým policistům je vyplácen náborový příspěvek, ve Středočeském kraji ve výši 150 tisíc korun.

zobrazit více

Rychlý kontakt

Policie České republiky
Obvodní oddělení Příbram
Žežická 498, 261 23
Příbram V - Zdaboř

Tísňové volání:
158
Státní linka:
974 879 760

Městská policie Příbram
nám. T.G.M. čp. 121, 261 01
Příbram I

Tísňové volání:
156
Státní linka:
318 624 245

více kontaktů kontakt na střážníky