Bezpečná Příbram

Policie informuje

Zpět na rozcestník

Policisté dostali letošní rok přidáno

Dnešní doba skrývá různá nebezpečí, přestože se kriminalita pozvolna snižuje, policisté musí čelit mnoha metodám pachatelů, kteří je stále přizpůsobují novým trendům. Náročnost jejich práce a hrozba stálého nebezpečí musí být reflektována v tom, co se jim každý měsíc připíše na bankovní účet.

Vláda České republiky poskytla bezpečnostním sborům sumu 1,28 miliard korun, ta od Nového roku slouží pro navýšení platů policistů o 8 %. Základní tarify se policejním příslušníkům zvedly o 2 %, avšak největší změnu zaznamenali policisté v přímém výkonu služby, u kterých zvláštní, neboli rizikové, příplatky vzrostly přibližně o 6 %. Ti právě mají nejvyšší pravděpodobnost, že se ve své službě dostanou do nebezpečných situací, ve kterých musí obstát. Protože ne každý kraj má stejnou míru rizikovosti z důsledku nápadu trestné činnosti, výše zvláštních příplatků se různí, a to i v rámci Středočeského kraje. Vše upravuje zákon o služebním poměru příslušníků bezpečnostních sborů, který prošel novelou účinnou od 1. 1. 2019.

Platy středočeských policistů při nástupu na základní odbornou přípravu (zkráceně ZOP) jsou jednotné pro celý kraj, po novelizaci zákona je nástupní plat 24 220 Kč. Po roce, kdy noví uchazeči úspěšně vystoupí ze základního výcviku, mohou dostat až 31 940 Kč, výše platu se odvíjí od zvláštního příplatku daného pro jednotlivé územní odbory.

Více informací naleznete v tiskové zprávě Policejního prezídia ČR nebo Ministerstva vnitra ČR.

Pokud máte zájem pracovat u středočeské policie, neváhejte se obrátit na personální pracovnice, které Vám zodpoví veškeré dotazy a případné nejasnosti uvedou na pravou míru.

nprap. Bc. Lucie Kostečková
tisková mluvčí P ČR

Další články:

Aktuální téma

Policie přijímá do svých řad nové kolegy

Policie ČR neustále hledá nové kolegy na volná služební místa. Novým policistům je vyplácen náborový příspěvek, ve Středočeském kraji ve výši 150 tisíc korun.

zobrazit více

Rychlý kontakt

Policie České republiky
Obvodní oddělení Příbram
Žežická 498, 261 23
Příbram V - Zdaboř

Tísňové volání:
158
Státní linka:
974 879 760

Městská policie Příbram
nám. T.G.M. čp. 121, 261 01
Příbram I

Tísňové volání:
156
Státní linka:
318 624 245

více kontaktů kontakt na střážníky