Bezpečná Příbram

Policie informuje

Zpět na rozcestník

Přes 160 opilých či zfetovaných řidičů

Od začátku roku evidujeme celkem 163 řidičů, kteří jeli pod vlivem návykových látek, z toho 62 motoristů řídilo pod vlivem drog a 22 osob mělo přes jedno promile alkoholu.

Jen od pátku 17. března do neděle 19. března policisté na Příbramsku při silničních kontrolách odhalili 16 řidičů pod vlivem návykových látek. Ve čtyřech případech šlo o drogy, konkrétně o pervitin či marihuanu, v ostatních případech usedli motoristé za volant po požití alkoholických nápojů. Dva muži se budou dokonce zpovídat z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, protože měli přes jedno promile alkoholu v dechu. Pětadvacetiletý muž, který byl zastaven v pátek v Příbrami, měl 1,5 promile a v sobotu odpoledne zde kontrolovaný 52letý muž měl téměř tři promile.

Zfetovaný 27letý řidič, kterého hlídka stavěla v sobotu u obce Obořiště, po zjištění, že za ním jedou policisté, zrychlil a začal ujíždět směrem na Dobříš. Při jízdě, která byla velmi riskantní, předjížděl v úsecích, kde je to zakázáno a kde neměl dostatečný výhled. Navíc řídil, ačkoliv není držitelem řidičského oprávnění, auto mělo propadlou technickou kontrolu, dále neměl doklad o povinném pojištění a ve slinách mu byla prokázána přítomnost metamfetaminu.

Dva účastníky silničního provozu jsme také převáželi na protialkoholní záchytnou stanici. V sobotu po deváté hodině večerní se nacházel na odpočívadle u dálnice D/4 v katastru obce Stará Huť 32letý muž. V dechu mu bylo zjištěno 2,24 promile. Hrozilo, že vstoupí do vozovky a tím by mohlo dojít k újmě na jeho životě a zdraví, proto byl přepraven na záchytku k vystřízlivění. Před půlnocí příslušníci policie zastavili na Rynečku v Příbrami 42letého cizince. Z dechu motoristy byl cítit silný zápach alkoholu, dechovou zkoušku však dotyčný odmítl. Protože bylo možné, že by ve svém protiprávním jednání mohl pokračovat, skončil také na protialkoholní záchytné stanici.

Další články:

Aktuální téma

Policie přijímá do svých řad nové kolegy

Policie ČR neustále hledá nové kolegy na volná služební místa. Novým policistům je vyplácen náborový příspěvek, ve Středočeském kraji ve výši 150 tisíc korun.

zobrazit více

Rychlý kontakt

Policie České republiky
Obvodní oddělení Příbram
Žežická 498, 261 23
Příbram V - Zdaboř

Tísňové volání:
158
Státní linka:
974 879 760

Městská policie Příbram
nám. T.G.M. čp. 121, 261 01
Příbram I

Tísňové volání:
156
Státní linka:
318 624 245

více kontaktů kontakt na střážníky