Bezpečná Příbram

Policie informuje

Zpět na rozcestník

Pronásledované vozidlo havarovalo

Dnes po třetí hodině ranní chtěla projíždějící policejní hlídka v Příbrami v ulici Čs. armády zkontrolovat vozidlo značky Mitsubishi. Motorista nejdříve zastavil, poté, co začal příslušník policie ze služebního vozu vystupovat, se ale náhle rozhodl ujet.

Na Evropské ulici nezvládl řízení a dostal smyk, přesto pokračoval v jízdě dál až na Skalku, kde odbočil na dálnici D4 ve směru na Prahu. Při pronásledování měli policisté na tachometru rychlost přes 200 km/h, přesto jim řidič neustále ujížděl a nereagoval na výzvy k zastavení.

Na 27. km nedaleko obce Voznice však motorista po smyku havaroval do svodidel. Hlídka následně použila k jeho zadržení donucovací prostředky, hmaty, chvaty a hrozbu namířenou střelnou zbraní. Třicetiletý muž utrpěl při nehodě lehké zranění a sanitka ho přepravila do pražské nemocnice k ošetření, odtud pak putoval do policejní cely.

Jak se ukázalo, dotyčný usedl za volant přes uložený zákaz řízení, který je platný do příštího roku. Dechová zkouška u něj byla negativní, test na drogy ale odmítl. Muž se nyní bude zpovídat z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a dále policisté prověřují, zda nedošlo ke spáchání dalšího trestného činu. Po dobu vyšetřování nehody byla komunikace asi na hodinu plně uzavřena.

Další články:

Aktuální téma

Policie přijímá do svých řad nové kolegy

Policie ČR neustále hledá nové kolegy na volná služební místa. Novým policistům je vyplácen náborový příspěvek, ve Středočeském kraji ve výši 150 tisíc korun.

zobrazit více

Rychlý kontakt

Policie České republiky
Obvodní oddělení Příbram
Žežická 498, 261 23
Příbram V - Zdaboř

Tísňové volání:
158
Státní linka:
974 879 760

Městská policie Příbram
nám. T.G.M. čp. 121, 261 01
Příbram I

Tísňové volání:
156
Státní linka:
318 624 245

více kontaktů kontakt na střážníky