Bezpečná Příbram

Policie informuje

Zpět na rozcestník

´Vylepšené´ zásilky mířily do věznice

Příbramští policisté zaměřili svou pozornost na věznici Bytíz. Ve spolupráci s vězeňskou službou odhalili sedm vězňů a pět žen, kteří obchodovali s pervitinem.

Koncem července při akci s krycím názvem „Tričko“ dva hlavní organizátoři z řad vězňů zaúkolovali své příbuzné a známé, aby obstarali metamfetamin. Ti ho následně zasílali do střežených prostor prostřednictvím poštovních zásilek, nebo ho předávali při osobních návštěvách. Jeden z mužů odpykávající si trest byl dokonce násilím nucen, aby do obchodu zapojil svou sestru.

Již v červnu proběhla akce s názvem „Bastien“. Po vzájemné telefonické a osobní domluvě manželka a družka dvou odsouzených pronášely drogu do prostor věznice v různých tělních dutinách a posléze předávaly při plánovaných návštěvách, které probíhaly v měsíci březnu. Třiatřicetiletá žena dokonce kvůli strachu z odhalení jednu zásilku spolkla, což může být i životu nebezpečné.

Všech dvanáct osob porušilo přísně regulovaný režim věznice, kdy je zakázáno přechovávat a konzumovat návykové látky. O této skutečnosti jsou poučeni také ti, kteří odsouzené navštěvují nebo jim zasílají balíčky. Kriminalisté všem sdělili obvinění z trestného činu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy, dále maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Pětadvacetiletý muž se bude navíc zpovídat i z přečinu vydírání. Za výše uvedené činy hrozí až desetiletý pobyt za zamřížovanými okny.

Další články:

Aktuální téma

Policie přijímá do svých řad nové kolegy

Policie ČR neustále hledá nové kolegy na volná služební místa. Novým policistům je vyplácen náborový příspěvek, ve Středočeském kraji ve výši 150 tisíc korun.

zobrazit více

Rychlý kontakt

Policie České republiky
Obvodní oddělení Příbram
Žežická 498, 261 23
Příbram V - Zdaboř

Tísňové volání:
158
Státní linka:
974 879 760

Městská policie Příbram
nám. T.G.M. čp. 121, 261 01
Příbram I

Tísňové volání:
156
Státní linka:
318 624 245

více kontaktů kontakt na střážníky