Bezpečná Příbram

Policie informuje

Zpět na rozcestník

Zloděj se zaměřoval na auta a obchody

Příbramským policistům se podařilo dopadnout zloděje, který se zaměřoval především na vykrádání aut a obchodů. Od konce listopadu do začátku února má na svědomí 15 případů, šest vloupání do vozidel a devět krádeží v prodejnách. Zajímali ho zejména prodejny elektra nebo drogerie. Většinou kradl po Příbrami, párkrát zavítal i do jižních Čech. Celkem způsobil škodu, která dosahovala téměř dvou set tisíc korun.

Ve dvou drogériích zcizil 28letý muž celkem 47 parfémů, které si uschoval do batohu a prošel přes pokladní zónu bez zaplacení. Jinde v obchodech odcizil tři notebooky, telefon, Xbox a tři pánské tašky, zboží uschovával pod oblečení. Do jedné prodejny vnikl pootevřenou roletou a vzal zde peněženku se čtyřmi platebními kartami, z těch se pokoušel o 14 výběrů hotovosti.

Z automobilů ukradl dva notebooky, telefon, tablet, kabelku, peněženky, peníze a platební karty. V této souvislosti je nutné opět upozornit veřejnost, aby nenechávali na viditelných místech ve vozech žádné věci, na zloděje to působí jako magnet. Krádeže věcí z aut jsou na Příbramsku druhou nejčastější trestnou činností.

Ve dvou obchodech pachateli pomáhala krást o rok starší žena, jejím úkolem bylo odvézt pozornost prodavaček nebo ho krýt, aby mohl odstranit zabezpečení zboží. Navíc u sebe uschovala nějaké věci, které její známý předtím odcizil z vozidla. Dotyčná si byla vědoma, že platební karty a doklady pocházejí z trestné činnosti. Kradené zboží následně prodávali, aby si za to mohli kupovat jídlo, drogy nebo platit ubytování.

Dne 12. února kriminalisté muži sdělili obvinění z trestného činu krádeže, poškození cizí věci a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, nyní mu hrozí jeden rok až pět let pobytu za mřížemi. Příslušníci policie podali podnět k jeho vzetí do vazby. Žena je stíhána pro přečin krádeže, legalizace výnosů z trestné činnosti a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, za což stanovuje trestní zákoník trest odnětí svobody až na čtyři léta.

Další články:

Aktuální téma

Policie přijímá do svých řad nové kolegy

Policie ČR neustále hledá nové kolegy na volná služební místa. Novým policistům je vyplácen náborový příspěvek, ve Středočeském kraji ve výši 150 tisíc korun.

zobrazit více

Rychlý kontakt

Policie České republiky
Obvodní oddělení Příbram
Žežická 498, 261 23
Příbram V - Zdaboř

Tísňové volání:
158
Státní linka:
974 879 760

Městská policie Příbram
nám. T.G.M. čp. 121, 261 01
Příbram I

Tísňové volání:
156
Státní linka:
318 624 245

více kontaktů kontakt na střážníky