Bezpečná Příbram

Policie informuje

Zpět na rozcestník

Přes bariéry s policií

Doslova nabitý program dynamickými a statickými ukázkami přilákal tisíce návštěvníků. Dne 15. června proběhl v areálu Nového rybníku již třetí ročník Dne bezpečné Příbrami a společně s ním nově i sportovně charitativní akce s názvem „Přes bariéry s policií“. Děti i dospělí měli možnost seznámit se s činností a technikou policie, hasičů, záchranné služby, armády, městských strážníků, vězeňské služby, celní správy a vojenské policie.

Každý ročník přinesl něco nového, letos šlo o letovou ukázku policejního dronu, střelbu z malého děla Armády ČR, bubenickou show a zakouřený stan Hasičského záchranného sboru, kde si děti mohly vyzkoušet, jak náročná je práce v takovém prostředí. Dále zde byla k vidění ukázka zákroku proti nebezpečnému pachateli, který předvedla zásahová i pořádková jednotka, hašení hořícího vozu, záchrana zraněných osob, výcvik služebních psů, práce jízdních hlídek na koních a mnoho dalšího.

Žáci a studenti měli také možnost vyzkoušet si testy fyzické způsobilosti, které jsou nezbytné k přijetí do služebního poměru k Policii ČR, navíc tím přispěli na tříletou Laurinku z Příbramska trpící vzácným o onemocněním, tzv. CHARGE SYNDROMEM. Zdravotní pojišťovna MV za účastníky tohoto testu zaplatila startovné a tím finančně dívenku podpořili. Tvář akce „Přes bariéry s policií“, zpěvačka Lucie Bílá, věnovala prvním třem nejúspěšnějším sportovcům dva lístky na muzikál Carmen.

Fyzické testy si vyzkoušelo 120 středoškoláků a 80 žáků základních škol. Dvanáct osob mělo již dokončenou maturitu a čtyřem z nich se podařilo testy splnit, obdržely pak osvědčení o úspěšném absolvování testů s půlroční platností a dále voucher na 150 tisíc korun, což je náborový příspěvek pro nové policisty ve Středočeském kraji. Pokud bude mít tato čtveřice zájem o práci u policie a do konce roku ještě projdou psychologickým a zdravotním vyšetřením, tak mohou rozšířit řady příslušníků policie.

V odpoledních hodinách byl rodičům malé Laurinky předán šek od pojišťovny Ministerstva vnitra v hodnotě 20 tisíc korun a kasička Konta Bariéry, do které přispěli z větší části policisté a poslední den i ostatní složky a veřejnost. Celková částka, která může nemocné holčičce pomoci, činila 38 724 korun.

Další články:

Aktuální téma

Policie přijímá do svých řad nové kolegy

Policie ČR neustále hledá nové kolegy na volná služební místa. Novým policistům je vyplácen náborový příspěvek, ve Středočeském kraji ve výši 150 tisíc korun.

zobrazit více

Rychlý kontakt

Policie České republiky
Obvodní oddělení Příbram
Žežická 498, 261 23
Příbram V - Zdaboř

Tísňové volání:
158
Státní linka:
974 879 760

Městská policie Příbram
nám. T.G.M. čp. 121, 261 01
Příbram I

Tísňové volání:
156
Státní linka:
318 624 245

více kontaktů kontakt na střážníky