Bezpečná Příbram

Policie informuje

Zpět na rozcestník

Varování před podvodníkem

Zatím nezjištěný podvodník obchází prodejny a za pomoci smyšleného příběhu dokáže vylákat z důvěřivých lidí peníze. Nejdříve si zjistí majitele provozovny a poté osloví prodavačku s tím, že ho posílá její zaměstnavatel pro finance na opravu vozidla.

Tři případy se staly během posledních čtrnácti dnů v Příbrami. Dvakrát se pachateli povedlo tímto podvodným způsobem získat několik tisíc korun, v jedné prodejně však neuspěl. Začátkem tohoto týdne uvedl v omyl zaměstnankyni jednoho dobříšského obchůdku, z pokladny mu vydala příslušný finanční obnos.

Muž ve věku kolem 35 let, štíhlé asi 190 cm vysoké postavy, přišel v pondělí do obchodu a ptal se po šéfovi. Následně předstíral, že mu telefonuje, a domlouvá se na náhradním dílu, který je potřeba na opravu automobilu a kolik to bude celé stát. Posléze se obrátil na prodavačku s tím, že se vedoucí ptá, kolik peněz je v kase, a že mu je má vydat.

Podvodník se umí chovat velmi slušně, svou vizáží působí také příjemným dojmem, je komunikativní a vůbec nepůsobí nervózně. Naposledy byl oblečen do kostkované košile a do džínových kalhot. Na hlavě měl šedou čepici s kšiltem a na očích dioptrické brýle se zlatými kovovými obroučkami. Policisté varují zaměstnance prodejen, aby byli obezřetní, a sdělené informace si ověřovali.

Další články:

Aktuální téma

Policie přijímá do svých řad nové kolegy

Policie ČR neustále hledá nové kolegy na volná služební místa. Novým policistům je vyplácen náborový příspěvek, ve Středočeském kraji ve výši 150 tisíc korun.

zobrazit více

Rychlý kontakt

Policie České republiky
Obvodní oddělení Příbram
Žežická 498, 261 23
Příbram V - Zdaboř

Tísňové volání:
158
Státní linka:
974 879 760

Městská policie Příbram
nám. T.G.M. čp. 121, 261 01
Příbram I

Tísňové volání:
156
Státní linka:
318 624 245

více kontaktů kontakt na střážníky