Bezpečná Příbram

Policie informuje

Zpět na rozcestník

Vloupání do sklepů

Nejčastějším trestným činem bylo v loňském roce na Příbramsku vloupání do ostatních objektů, jako jsou sklepy, kočárkárny, garáže, kůlny či hospodářská stavení. Během tří dnů přijali policisté z Příbrami čtyři oznámení o vniknutí do těchto objektů. V době od 15. října do 24. ledna kdosi překonal uzamčení dveří ke sklepní kóji bytového domu v Milínské ulici. Místnost prohledal, ale nakonec nic nevzal. Z 23. na 24. ledna vytrhnul neznámý zloděj petlici s visacím zámkem z plechových vrat garáže v ulici Aloise Jiráska, ukradl zde snowboard i s botami a autorádio. Vzniklá škoda činila 11 tisíc korun. Z kočárkárny bytového domu v ulici Gen. Kholla zmizelo mezi 19. a 26. lednem dětské jízdní kolo a koloběžka, vše v hodnotě sedmi tisíc korun. V období od 16. do 26. ledna oknem vnikl zatím nezjištěný pachatel do sklepa rodinného domu v Příbrami. Hodily se mu dvě měděné mísy, šest kilogramů cukru a deset kilogramů mraženého masa. V tomto případě byla škoda ve výši šesti tisíc korun.

Na sklepy upírají zloději svou pozornost celoročně, ne jako na chaty, na které se specializují především v zimním období, kdy jsou tyto objekty opuštěné. Pachatelé dobře vědí, že lidé mají ve svých sklepních kójích kola, lyžařské vybavení, nářadí, náhradní pneumatiky a potraviny.

Předcházet těmto krádežím mohou občané už tím, že si rozmyslí, co ve svém sklepě zanechají uskladněné, nemělo by jít o nic hodnotného. Pokud tam takové věci přesto dávají, měli by dbát na zabezpečení, na kvalitní zámky. Petlice s visacím zámkem není pro nenechavce žádnou velkou překážkou. Důležité je především řádné uzamčení vchodových dveří do domu i přístupových dveří ke sklepům a také nevpouštět žádné cizí lidi do budovy. Pomoci dopadnout pachatele mohou i sami obyvatelé tím, že si budou více všímat svého okolí a upozorní policii včas na pohyb podezřelých osob v domě.

Další články:

Aktuální téma

Policie přijímá do svých řad nové kolegy

Policie ČR neustále hledá nové kolegy na volná služební místa. Novým policistům je vyplácen náborový příspěvek, ve Středočeském kraji ve výši 150 tisíc korun.

zobrazit více

Rychlý kontakt

Policie České republiky
Obvodní oddělení Příbram
Žežická 498, 261 23
Příbram V - Zdaboř

Tísňové volání:
158
Státní linka:
974 879 760

Městská policie Příbram
nám. T.G.M. čp. 121, 261 01
Příbram I

Tísňové volání:
156
Státní linka:
318 624 245

více kontaktů kontakt na střážníky