Bezpečná Příbram

Policie informuje

Zpět na rozcestník

Exkluzivní mapy kriminality, přestupků a mapa dopravních nehod

Právě byly nahrány exkluzivní porovnávací mapy kriminality a přestupků za roky 2014 - 2016, dále mapa kriminality za poslední, tj. 52 týden, roku 2016, za měsíc prosinec 2016 a mapa dopravních nehod za prosinec 2016. 

Zde si dovolím malý komentář k mapám. Časové období pro vytvoření map použitých k porovnání kriminality a přestupků představuje vždy celý jeden rok. K vygenerování oblastí zahrnujícíh více spáchaných skutků stejného druhu bylo použito měřítko 100 metrů, takže pokud se potkaly tři případy v jednom roce, které od sebe nebyly vzdálenější než 200 metrů (100 metrů je perimetr každého jednoho z nich), vygenerovala se v mapě oblast, není přitom rozhodující, jestli  byl první případ spáchán např. v lednu, druhý v červenci a třetí v prosinci. Jak bylo uvedeno výše, časové období mapy předstravuje celý jeden rok. Poslední poznámka se týká jednotlivých "puntíků"  v mapách publikovaných k porovnání. Jeden případ může vygenerovat více bodů. Např. vloupání do vozidla a z něj odcizená věc - vzhledem k právní kvalifikaci se jedná o krádež vloupáním (vygeneroval se červený puntík), krádež věcí z vozidla (vytvořil se černý puntík), a pokud bylo vozidlo i více poškozeno, tak poškození cizí věci (vyskočil oranžový puntík), tudíž jeden případ se může zobrazit jako vícero bodů na mapě. Při tvorbě ročních map však nelze manuálně tyto zdvojení, ztrojení v zobrazení jednoho případu odfiltrovat.

Všechny mapy si lze zvětšit na celou plochu monitoru (záleží na jeho velikosti a rozlišení).

Jak na to:

Mapy kriminality ZDE  Mapy dopravních nehod naleznete ZDE

-M.Volf-

Další články:

Aktuální téma

Policie přijímá do svých řad nové kolegy

Policie ČR neustále hledá nové kolegy na volná služební místa. Novým policistům je vyplácen náborový příspěvek, ve Středočeském kraji ve výši 150 tisíc korun.

zobrazit více

Rychlý kontakt

Policie České republiky
Obvodní oddělení Příbram
Žežická 498, 261 23
Příbram V - Zdaboř

Tísňové volání:
158
Státní linka:
974 879 760

Městská policie Příbram
nám. T.G.M. čp. 121, 261 01
Příbram I

Tísňové volání:
156
Státní linka:
318 624 245

více kontaktů kontakt na střážníky