Bezpečná Příbram

Policie informuje

Zpět na rozcestník

Falešný plynař

Dne 9. února krátce po poledni přišel do jednoho bytu v Příbrami II člověk, který tvrdil, že jde zkontrolovat plynový kotel. Čtyřiašedesátiletého majitele poslal k hlavnímu uzávěru a mezitím obydlí prohledal s tím, že zjišťuje, zda plyn někde neuniká. V nestřežený okamžik pak odcizil různé šperky v hodnotě 30 tisíc korun. Šlo např. o zlatý přívěsek ve tvaru pavoučka, dámské náramkové hodinky, několik zlatých prstenů, řetízků a náušnic.

Dle popisu se mělo jednat o muže ve věku 40 – 45 let, 180 cm vysokého, svalnaté postavy, černé vlasy a na obličeji černé strniště. Na hlavě měl mít červenočernou kšiltovku a na sobě červenočernou bundu s bílými pruhy, dále černé rifle.

Před deseti dny se stal obdobný případ v Sedlčanech. Neznámý muž se představil seniorce jako pracovník plynařské společnosti, který jde zkontrolovat plynoměr, nijak se ale neprokázal. Falešný kontrolor zde ukradl několik tisíc korun, které měla poškozená v bytě uschované.

Reagujte na článek:

Informace o ochraně a zpracování osobních údajů

Další články:

Aktuální téma

Policie přijímá do svých řad nové kolegy

Policie ČR neustále hledá nové kolegy na volná služební místa. Novým policistům je vyplácen náborový příspěvek, ve Středočeském kraji ve výši 150 tisíc korun.

zobrazit více

Rychlý kontakt

Policie České republiky
Obvodní oddělení Příbram
Žežická 498, 261 23
Příbram V - Zdaboř

Tísňové volání:
158
Státní linka:
974 879 760

Městská policie Příbram
nám. T.G.M. čp. 121, 261 01
Příbram I

Tísňové volání:
156
Státní linka:
318 624 245

více kontaktů kontakt na střážníky