Bezpečná Příbram

Policie informuje

Zpět na rozcestník

Jak se nechat nachytat

Dne 26. listopadu se nestačil divit jeden příbramský občan, když v ranních hodinách nasedl do svého vozidla. Nejdříve si všiml uvnitř vozu velkého nepořádku. Poté zpozoroval, že na zadních sedačkách někdo spokojeně spí. Přivolaná hlídka následně zjistila, že se jedná 30letého muže, a našla u něj věci, které zde odcizil. Jednalo se o nářadí, kapesní nůž a balení žvýkaček. Zřejmě ho tento lup pořádně zmohl!

Jak se ukázalo, dotyčný kradl opakovaně i jedné prodejně drogerie v Příbrami, kam se velmi rád vracel. Během měsíce sem zavítal nejméně čtyřikrát. Koncem října zde napakoval do svého batohu celkem 12 šamponů a odešel z obchodu bez zaplacení. Dne 11. listopadu tu zcizil krém, následující den devět parfémů a osm nástavců na elektrické zubní kartáčky. Dne 23. listopadu sem přišel znovu, nejraději chodil „nakupovat“ těsně před zavírací dobou, pod bundu si tentokrát uschoval masážní strojek. Celková škoda, kterou způsobil, činí 13 tisíc korun. Kriminalisté muže obvinili ze zločinu krádeže, za což mu hrozí až osmiletý pobyt za zdmi věznice.

Další články:

Aktuální téma

Policie přijímá do svých řad nové kolegy

Policie ČR neustále hledá nové kolegy na volná služební místa. Novým policistům je vyplácen náborový příspěvek, ve Středočeském kraji ve výši 150 tisíc korun.

zobrazit více

Rychlý kontakt

Policie České republiky
Obvodní oddělení Příbram
Žežická 498, 261 23
Příbram V - Zdaboř

Tísňové volání:
158
Státní linka:
974 879 760

Městská policie Příbram
nám. T.G.M. čp. 121, 261 01
Příbram I

Tísňové volání:
156
Státní linka:
318 624 245

více kontaktů kontakt na střážníky