Bezpečná Příbram

Policie informuje

Zpět na rozcestník

Muže zadrželi do dvaceti minut po loupeži

V úterý večer se policistům z příbramské hlídkové služby podařilo do dvaceti minut po oznámení na linku 158 zadržet mladíka, který ohrožoval mladou ženu nožem a s jejím vozem se pak snažil ujet.

Značně nepříjemný zážitek má za sebou mladá žena, která se v úterý, deset minut po devatenácté hodině večer, obrátila prostřednictvím linky 158 s žádostí o pomoc na policisty.

K vozidlu ženy, při cestě do jednoho z příbramských nákupních center, přistoupil neznámý mladík a zabodl nůž do okénka u řidiče. Vyděšená žena se ve voze zamkla a po ujetí několika metrů od tohoto muže okamžitě kontaktovala policisty.

Mladík jí ale následoval a nožem se zhruba patnácticentimetrovou čepelí jí okénko rozbil. Nožem pak ještě mladou ženu ohrožoval, požadoval po ní peníze a následně jí donutil vůz opustit. Sám pak do auta nasedl a snažil se odjet kolem fotbalového hřiště směrem na Prahu. Tam z vozidla, které mu přestalo jet, vystoupil.

To už byli na místě policisté z příbramské hlídkové služby, kteří muže, který ještě stačil na útěku rozbít batohem přední sklo dalšího vozu, pod hrozbou namířené střelné zbraně a následného použití donucovacích prostředků – hmatů, chvatů, velice rychle zpacifikovali a přiložili mu pouta. Následně u něho policisté provedli orientační test na OPL a dechovou zkoušku. Pozitivní byla pouze jedna z nich, a to na alkohol, kdy mladý muž nadýchal 1,3 promile alkoholu. 

Policisté tak svým rychlým a profesionálním zákrokem zadrželi dvacet minut po činu teprve 19letého mladíka, kterého již kriminalisté obvinili ze zvlášť závažného zločinu loupeže a z trestných činů výtržnictví, poškození cizí věci a neoprávněné užívání cizí věci.

Mladý muž byl vzhledem ke špatnému psychickému stavu umístěn do zdravotnického zařízení. V případě, že soud uzná jeho vinu, může být ohrožen trestní sazbou v rozmezí od dvou do deseti let.

mjr. Mgr. Vlasta Suchánková
oddělení tisku a prevence
KŘP Středočeského kraje

Další články:

Aktuální téma

Policie přijímá do svých řad nové kolegy

Policie ČR neustále hledá nové kolegy na volná služební místa. Novým policistům je vyplácen náborový příspěvek, ve Středočeském kraji ve výši 150 tisíc korun.

zobrazit více

Rychlý kontakt

Policie České republiky
Obvodní oddělení Příbram
Žežická 498, 261 23
Příbram V - Zdaboř

Tísňové volání:
158
Státní linka:
974 879 760

Městská policie Příbram
nám. T.G.M. čp. 121, 261 01
Příbram I

Tísňové volání:
156
Státní linka:
318 624 245

více kontaktů kontakt na střážníky