Bezpečná Příbram

Policie informuje

Zpět na rozcestník

Na handicapovaného mladíka se vybralo devádesát tisíc

Středočeská policie společně s nadací Konto Bariéry, Středočeským krajem a Zdravotní pojišťovnou ministerstva vnitra pořádá v tomto školním roce sportovně charitativní akci s názvem „Přes bariéry s policií“. Studenti čtvrtých maturitních ročníků si během dvou hodin tělesné výchovy mohli vyzkoušet testy fyzické způsobilosti (člunkový běh, kliky, celomotorický test, běh na jeden kilometr), které jsou nezbytné k přijetí do služebního poměru k Policii ČR.

V podzimní části tím zároveň přispěli na 26letého Patrika, který si před deseti lety po skoku do vody poranil páteř, nyní může hýbat jen rameny a počítač ovládá pusou. Díky babičce, která se o něj stará, se mu podařilo vystudovat vysokou školu. Je dobře jazykově vybavený a perfektně zorientovaný v mezinárodních vztazích. Nyní se hlásí do práce, kdy chce zkusit nějakou evropskou instituci, kde vidí své uplatnění. K tomu však potřebuje osobního asistenta, na kterého bude vybraná částka použita. Zdravotní pojišťovna MV za účastníky testu zaplatila startovné, navíc policisté mezi sebou vybrali dalších 41 tisíc korun a ve středu 23. ledna byl Patrikovi předán šek v celkové hodnotě 90.610 korun.

Během měsíce listopadu se dané akce na Příbramsku zúčastnilo ze tří škol 91 studentů a fyzické testy se podařilo splnit 63 osobám. V rámci Středočeského kraje zvládlo testy celkem 230 studentů, z uvedeného počtu se na třetím a pátém místě umístili chlapci studující na Střední odborné škole Hluboš a Dubno. Pět nejlepších sportovců si dnes převzalo ocenění v sídle Středočeského kraje. Od února do poloviny dubna bude probíhat další pokračování této sportovně charitativní akce.

Studenti, kteří testy zvládli, navíc obdrželi osvědčení o jejich úspěšném absolvování a dále voucher na 150 tisíc korun, což je náborový příspěvek pro nové policisty ve Středočeském kraji. Pokud budou mít po vykonání maturitní zkoušky zájem o práci u policie, a projdou ještě psychologickým a zdravotním vyšetřením, mohou rozšířit řady příslušníků policie.

Další články:

Aktuální téma

Policie přijímá do svých řad nové kolegy

Policie ČR neustále hledá nové kolegy na volná služební místa. Novým policistům je vyplácen náborový příspěvek, ve Středočeském kraji ve výši 150 tisíc korun.

zobrazit více

Rychlý kontakt

Policie České republiky
Obvodní oddělení Příbram
Žežická 498, 261 23
Příbram V - Zdaboř

Tísňové volání:
158
Státní linka:
974 879 760

Městská policie Příbram
nám. T.G.M. čp. 121, 261 01
Příbram I

Tísňové volání:
156
Státní linka:
318 624 245

více kontaktů kontakt na střážníky