Bezpečná Příbram

Policie informuje

Zpět na rozcestník

Pět útoků na pracovníky ostrahy

Během čtvrt roku došlo k pěti útokům na tři pracovníky ostrahy prodejen v Příbrami. Obviněno z nich bylo celkem pět útočníků.

Šestatřicetiletý násilník má již dokonce uloženo předběžné opatření spočívající v zákazu styku s poškozeným. V lednu ho nečekaně strhl na zem a opakovaně jej udeřil pěstí do hlavy. O deset dnů později ho opět fyzicky napadl. Nejdříve ho srazil na podlahu a pak ho začal mlátit uzavřenou dlaní, přitom mu vyhrožoval zabitím. Stejnému zaměstnanci obchodu vyhrožoval v lednu fyzickou likvidací, např. politím kyselinou či zapálením, také sedmačtyřicetiletý muž. Oba pachatelé se už v minulosti dopouštěli obdobného násilí, v některých případech i společně.

Začátkem měsíce března tři osoby, z toho jedna žena a výše uvedený 36letý muž, napadly jiného pracovníka ostrahy. Ten po jednom z nich požadoval opuštění prostor prodejny, protože dotyčný byl opilý a neustále padal mezi regály. Následně došlo k jejich vzájemné potyčce, ke které se právě přidaly další dvě osoby. Napadenému způsobily poranění, které si vyžádalo lékařské ošetření. Navíc mu při rvačce odcizily mobilní telefon, peněženku s devíti tisíci korunami a platební kartou.

Poslední případ se odehrál na konci března. Dvacetiletý mladík si dal v obchodě do batohu láhev alkoholu a prošel přes pokladní zónu bez zaplacení. Jeho jednání si všiml zaměstnanec bezpečnostní agentury a snažil se mu zabránit v odchodu. Zloděj ho ale udeřil pěstí do spánku a utekl.

Všichni obvinění se nyní budou zpovídat z přečinu výtržnictví, někteří z nich ještě z ublížení na zdraví, z nebezpečného vyhrožování, z krádeže a z neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.

Další články:

Aktuální téma

Policie přijímá do svých řad nové kolegy

Policie ČR neustále hledá nové kolegy na volná služební místa. Novým policistům je vyplácen náborový příspěvek, ve Středočeském kraji ve výši 150 tisíc korun.

zobrazit více

Rychlý kontakt

Policie České republiky
Obvodní oddělení Příbram
Žežická 498, 261 23
Příbram V - Zdaboř

Tísňové volání:
158
Státní linka:
974 879 760

Městská policie Příbram
nám. T.G.M. čp. 121, 261 01
Příbram I

Tísňové volání:
156
Státní linka:
318 624 245

více kontaktů kontakt na střážníky