Bezpečná Příbram

Romance Scam, Dědictví

Zpět na rozcestník

Pětadvacetiletá žena zaplatila 1,3 milionu podvodníkovi, vydával se za zpěváka Kabátů

Žena z Královéhradecka naletěla na internetu podvodníkovi, který od ní vylákal za dva a půl měsíce téměř 1,3 milionu korun. Peníze vkládala na základě zaslaných QR kódů do bitcoinmatu, a když svoje úspory vyčerpala, vzala si dokonce několik úvěrů. Podvodník se vydával za známého českého rockového zpěváka, informovala v pondělí policie. Případem pětadvacetileté ženy se zabývá policie.

"Uvedla, že se přes sociální sítě seznámila s českým rockovým zpěvákem skupiny Kabát, který jí po pár vyměněných textových zprávách slíbil osobní setkání. Nejprve však musela uhradit jeho dovolenou. Jelikož v té době byl v zahraničí, tak musela zaplatit i jeho letenku," uvedla policejní mluvčí Iva Kormošová.

Následovaly další smyšlené platby. "Měla být jeho životní láskou, proto jí sliboval zaslání balíčku s jeho osobními věcmi, penězi, zlatem a dárky v hodnotě asi 18 milionů korun. Za doručení měla opět hradit různé poplatky," dodala Kormošová. Podle ní ale žádnou zásilku neobdržela.

Policie dlouhodobě varuje před podobnými podvody na internetu. Neposílejte nikomu neznámému žádné peníze, nikdy nevíte, s kým komunikujete, dodala Kormošová.

Zdroj: https://zpravy.aktualne.cz/domaci/zena-z-hradecka-zaplatila-1-3-milkc-podvodnikovi-vydaval-za/r~21dd2eaee52b11ee801c0cc47ab5f122/?utm_source=centrumHP&utm_medium=dynamicleadbox&utm_term=position-1&utm_campaign=Aktualne

Aktuální téma

Policie přijímá do svých řad nové kolegy

Policie ČR neustále hledá nové kolegy na volná služební místa. Novým policistům je vyplácen náborový příspěvek, ve Středočeském kraji ve výši 150 tisíc korun.

zobrazit více

Rychlý kontakt

Policie České republiky
Obvodní oddělení Příbram
Žežická 498, 261 23
Příbram V - Zdaboř

Tísňové volání:
158
Státní linka:
974 879 760

Městská policie Příbram
nám. T.G.M. čp. 121, 261 01
Příbram I

Tísňové volání:
156
Státní linka:
318 624 245

více kontaktů kontakt na střážníky