Bezpečná Příbram

Podvody využívající celebrity

Zpět na rozcestník

Předstírala, že je Scarlett Johanssonová

Muže z Prahy kontaktovala žena, která se představila jako Scarlett Johanssonová. Nabídla mu, aby si za několik tisíc dolarů koupil její fanouškovskou kartu s tím, že pak bude dostávat pět tisíc dolarů měsíčně. Falešná herečka z něj poté vylákala ještě další stovky tisíc korun. Muž záhy na to ještě naletěl jinému podvodníkovi, který nabízel výhodné investování do kryptoměn.

V květnu kontaktovala muže přes aplikaci WhatsApp žena, která se představila jako známá americká herečka Scarlett Johanssonová. "Napsala mu, že pokud si koupí její fanouškovskou kartu za dva a půl tisíce dolarů, bude na oplátku každý měsíc dostávat pět tisíc dolarů. Poškozený uvěřil, peníze si půjčil a poslal na daný účet. S herečkou dál komunikovali a po nějaké době mu skutečně objednaná karta přišla, společně s kreditní kartou od nejmenované banky," popsal případ mluvčí policie Jan Rybanský.

Na kreditní kartě bylo zhruba pět milionů korun, které se pokoušel převést na svůj účet. To se mu nepodařilo. "Nepochodil ani v případě snahy uhradit kreditní kartou své nákupy. Nejmenovaná banka mu navíc kartu zablokovala a poškozený tak musel poslat tisíc dolarů právnímu zástupci herečky, aby mu účet odblokovali," uvedl Rybanský.

Tato situace se několikrát opakovala. Ačkoli muž platit kartou nemohl a peníze na účet nechodily, stále posílal tisíce dolarů na její odblokování přes bitcoinmat. "Poškozený uvedl, že šlo o částku okolo sto padesáti tisíc korun," upřesnil Rybanský.

Dokonce se domluvili, že za údajnou herečkou muž přiletí do New Yorku. Koupil si letenky, ale přišla zpráva, ať nikam nelétá, že zástupce herečky si to nepřeje. "Zoufalému fanouškovi tak nezbývalo nic jiného než letenky stornovat, čímž přišel o dalších deset tisíc korun," dodal Rybanský.

Více na: 

https://zpravy.aktualne.cz/domaci/falesna-scarlett-johansson-presvedcila-muze-aby-ji-poslal-st/r~d3eba3446da011ee8980ac1f6b220ee8/?utm_source=centrumHP&utm_medium=dynamicleadbox&utm_term=position-1&utm_campaign=Aktualne

Další články:

Aktuální téma

Policie přijímá do svých řad nové kolegy

Policie ČR neustále hledá nové kolegy na volná služební místa. Novým policistům je vyplácen náborový příspěvek, ve Středočeském kraji ve výši 150 tisíc korun.

zobrazit více

Rychlý kontakt

Policie České republiky
Obvodní oddělení Příbram
Žežická 498, 261 23
Příbram V - Zdaboř

Tísňové volání:
158
Státní linka:
974 879 760

Městská policie Příbram
nám. T.G.M. čp. 121, 261 01
Příbram I

Tísňové volání:
156
Státní linka:
318 624 245

více kontaktů kontakt na střážníky