Bezpečná Příbram

Policie informuje

Zpět na rozcestník

Prezentace pořádkové jednotky

V pátek 24. února se uskutečnila na Střední průmyslové škole Příbram prezentace policie, především její pořádkové jednotky. Policisté v ní zařazení zasahují tam, kde je účast většího počtu osob a je předpoklad případných nepokojů, posilují výkon služby např. při rizikových fotbalových utkání, u pochodů extrémistických skupin, na koncertech, hudebních festivalech, při návštěvách státníků. Ročně zajišťují několik desítek různých akcí. Stojí mnohdy proti přesile rozvášněných fanoušků nebo davu extrémistů, kteří neváhají vzít do rukou dlažební kostky či zápalné lahve. Jsou v prvních řadách a chrání bezpečnost bezúhonných občanů, dále zajišťují veřejný pořádek a chrání majetek. Musí zvládnout několikahodinové akce i v extrémních teplotních podmínkách, kdy jejich výstroj a oblečení váží více než deset kilogramů.

Kromě přestavení této jednotky a seznámení s její výstrojí se studenti dozvěděli, že Policie ČR hledá nové „parťáky“ na volná služební místa, kdy se jedná o velmi zajímavé a rozhodně ne stereotypní zaměstnání, kde je důležité umění jednat a pracovat s lidmi i se umět rychle rozhodovat. Základními podmínkami je vzdělání s maturitou a bezúhonnost. Zdravotní, fyzická a osobnostní způsobilost (psychologické vyšetření) je zkoumána až v průběhu přijímacího řízení ve víkendovém náborovém kempu. Nový policista je během dvanácti měsíců vyškolen, kdy pobírá plat 18,5 tisíce korun hrubého, po skončení základní odborné přípravy se mu příjem zvyšuje na 22,5 tisíce korun. Kromě jistoty zaměstnání policie nabízí šest týdnů dovolené, možnost dalšího vzdělání, bezúročné půjčky, příspěvky na pojištění, ozdravné pobyty, již po šesti letech služby nárok na odchodné a po 15 letech služby dokonce doživotní výsluhový příspěvek.

Další články:

Aktuální téma

Policie přijímá do svých řad nové kolegy

Policie ČR neustále hledá nové kolegy na volná služební místa. Novým policistům je vyplácen náborový příspěvek, ve Středočeském kraji ve výši 150 tisíc korun.

zobrazit více

Rychlý kontakt

Policie České republiky
Obvodní oddělení Příbram
Žežická 498, 261 23
Příbram V - Zdaboř

Tísňové volání:
158
Státní linka:
974 879 760

Městská policie Příbram
nám. T.G.M. čp. 121, 261 01
Příbram I

Tísňové volání:
156
Státní linka:
318 624 245

více kontaktů kontakt na střážníky