Bezpečná Příbram

Policie informuje

Zpět na rozcestník

Při přepadení neváhali střílet

Ke konci minulého týdne zadrželi příbramští policisté ve spolupráci s kriminalisty z Písku tři osoby ve věku 21 – 39 let, které měly během února spáchat tři loupeže. Na jejich zatčení se podílela i zásahová jednotka.

S vidinou rychlého obstarání peněz přepadli začátkem února restauraci v jedné malé obci na Dobříšsku. Dva maskovaní a ozbrojení muži sem vtrhli se slovy, že chtějí peníze. Odnesli si nakonec tržbu ve výši 17 tisíc korun. O deset dnů později v nočních hodinách loupili dva ze zadržených, z toho jedna žena, v herně v Milevsku. Dokonce zde z dlouhé zbraně vystřelili do zdi. Finanční obnos byl v obdobné výši.

Nejstarší z nich, 39letý muž, sám vběhl dne 21. února s kuklou na hlavě a s dlouhou zbraní v ruce do baru v Příbrami, kde se nacházelo několik hostů. Své přepadení zahájil výstřelem do stropu, poté chtěl po obsluze nandat do igelitové tašky veškeré peníze. V tomto případě šlo již o několik desítek tisíc korun. Při domovní prohlídce u něj byly nalezeny zbraně, náboje a bankovky.

Kriminalisté všem třem sdělili obvinění ze zločinu loupeže spáchaného ve spolupachatelství. Nejstarší z nich, který se nyní nachází ve vazební věznici, si ještě vyslechl obvinění z přečinu nedovolené ozbrojování. Za uvedené činy stanovuje trestní zákoník dva až deset let pobytu za zamřížovanými okny.

Další články:

Aktuální téma

Policie přijímá do svých řad nové kolegy

Policie ČR neustále hledá nové kolegy na volná služební místa. Novým policistům je vyplácen náborový příspěvek, ve Středočeském kraji ve výši 150 tisíc korun.

zobrazit více

Rychlý kontakt

Policie České republiky
Obvodní oddělení Příbram
Žežická 498, 261 23
Příbram V - Zdaboř

Tísňové volání:
158
Státní linka:
974 879 760

Městská policie Příbram
nám. T.G.M. čp. 121, 261 01
Příbram I

Tísňové volání:
156
Státní linka:
318 624 245

více kontaktů kontakt na střážníky