Bezpečná Příbram

Policie informuje

Zpět na rozcestník

Rozsáhlá pátrací akce v CHKO Brdy

Nově vzniklá chráněná krajinná oblast Brdy zažila dne 28. dubna první rozsáhlou pátrací akci. Téměř šedesátka lidí z řad policistů a hasičů hledala čtveřici pohřešovaných osob ve složitém terénu. Naštěstí šlo v tomto případě pouze o taktické cvičení, jehož cílem bylo prověřit spolupráci, koordinaci a komunikaci jednotlivých složek. Po několikahodinové akci, kdy vytvořená prostorová rojnice prováděla pátrání v náročném terénu, se podařilo nalézt dvě ženy v lesním prostoru pod vrchem Klobouček, z toho jedna byla v bezvědomí a musela být transportována na delší vzdálenost na nosítkách k terénnímu vozidlu záchranářů. Následně byli objeveni dva muži ve skalním masivu, také v bezvědomí. Z nepřístupného místa je musela vyprostit lezecká skupina příbramských hasičů. Lékař a tři záchranáři poskytovali první pomoc a zajišťovali přepravu raněných do nemocnice.

Pohřešování měla oznámit matka jedné z dívek na tísňovou linku 158 s tím, že dospělá dcera odešla s kamarády na výlet do Brd a již delší dobu jsou všichni nekontaktní. Oznamovatelka uvedla jako jejich výchozí bod Obecnici. Tam také policisté při prvotním šetření získali od svědků informace o směru pohybu pohřešovaných osob. Bylo vybráno několik lokalit, kde by se mohli pohřešovaní nacházet. V okolí vrchu Klobouček, což je dominanta dané oblasti, probíhalo pátrání v rojnicích. V ostatních vytipovaných lokalitách hledali policisté na čtyřkolkách.

Do akce byla nasazena nová technika z obvodního oddělení Příbram venkov, jedná se o dvě čtyřkolky značky Gladiátor a terénní vozidlo VW Amarok. Dobrovolní hasiči se sjeli z Obecnice, z Rožmitálu pod Třemšínem, z Březových Hor, Bohutína, Trhových Dušníků, Ohrazenice a Jinců. Cvičení proběhlo v pořádku a prokázalo, že všechny složky jsou na obdobné situace dobře připraveny.

Další články:

Aktuální téma

Policie přijímá do svých řad nové kolegy

Policie ČR neustále hledá nové kolegy na volná služební místa. Novým policistům je vyplácen náborový příspěvek, ve Středočeském kraji ve výši 150 tisíc korun.

zobrazit více

Rychlý kontakt

Policie České republiky
Obvodní oddělení Příbram
Žežická 498, 261 23
Příbram V - Zdaboř

Tísňové volání:
158
Státní linka:
974 879 760

Městská policie Příbram
nám. T.G.M. čp. 121, 261 01
Příbram I

Tísňové volání:
156
Státní linka:
318 624 245

více kontaktů kontakt na střážníky