Bezpečná Příbram

Policie informuje

Zpět na rozcestník

Senior léta zneužíval tísňové linky

Za zneužití tísňové linky hrozí pokuta ve výši až 200 tisíc korun. Daného přestupkového jednání se mnohokrát dopustil starší muž z Příbrami. Na tísňové linky zejména záchranné služby, ale také policistů a linku 112, která propojuje všechny složky záchranného systému, volá již několik let. Většinou na bezplatné linky zavolá po hádce a neshodách se svou manželkou. Vždy si žádá výjezd, ale následně odmítá lékařské ošetření. Po policii požaduje, aby odvezli jeho choť do blázince nebo na záchytku. Policisté z obvodního oddělení Příbram-venkov nyní věc předali příslušnému správnímu orgánu, Českému telekomunikačnímu úřadu. Jde o porušení zákona o elektronických komunikacích.

Linky tísňového volání slouží k oznámení mimořádné události, kdy je ohrožen život, zdraví, majetek nebo veřejný pořádek. Telefonování za jiným účelem je označováno za zlomyslné volání. Operátorům zneužívání linek velmi komplikuje jejich práci. Kvůli zbytečnému výjezdu navíc může být oddálena pomoc těm, kteří ji v danou chvíli budou potřebovat, hrozí i vznik vyšších škod na majetku nebo jiných závažných následků. Nehazardujte nesmyslným voláním s životy a zdravím jiných lidí!

Odkaz na sestřih 18 hovorů na tísňové linky: https://www.policie.cz/docDetail.aspx?docid=22523599&docType=ART

Další články:

Aktuální téma

Policie přijímá do svých řad nové kolegy

Policie ČR neustále hledá nové kolegy na volná služební místa. Novým policistům je vyplácen náborový příspěvek, ve Středočeském kraji ve výši 150 tisíc korun.

zobrazit více

Rychlý kontakt

Policie České republiky
Obvodní oddělení Příbram
Žežická 498, 261 23
Příbram V - Zdaboř

Tísňové volání:
158
Státní linka:
974 879 760

Městská policie Příbram
nám. T.G.M. čp. 121, 261 01
Příbram I

Tísňové volání:
156
Státní linka:
318 624 245

více kontaktů kontakt na střážníky