Bezpečná Příbram

Policie informuje

Zpět na rozcestník

Skupina dealerů drog v poutech

Dne 9. dubna zahájili příbramští kriminalisté realizaci akce, která byla zaměřena na dealery drog a také na majetkovou trestnou činnost. V Mělníku, v Praze a v Příbrami zadrželi celkem pět osob ve věku 18 – 36 let.

Nejméně od začátku roku 2018 muži obchodovali s metamfetaminem a cannabisem. Opakovaně nakupovali zakázané látky v Praze, převáželi je do Příbrami a poté distribuovali koncovým uživatelům. Policistům se jim podařilo prokázat nákup a následný prodej nejméně 2,3 kg marihuany a 80 gramů pervitinu. Jejich cílem bylo přivydělat si, získat finanční prospěch nebo obstarat si drogy pro svou potřebu.

Čtyři osoby následně příslušníci policie obvinili z trestného činu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Čtyřiadvacetiletý muž si navíc vyslechl obvinění z trestných činů podílnictví a legalizace výnosů z trestné činnosti, protože od jednoho kupce si místo peněz občas bral věci pocházející z trestné činnosti, šlo o kradený mobilní telefon a několik kusů značkového oblečení. Dále u sebe přechovával roztahovák na lyžařskou obuv a svářečku na optické kabely, věci byly odcizeny v loňském roce z vozidel zaparkovaných v Příbrami, ukrýval u sebe také XBOX ukradený v jedné příbramské prodejně elektra. Nejstarší ze zadržených se bude zpovídat ze zločinu legalizace výnosů z trestné činnosti. Mužům hrozí různé tresty v rozmezí od jednoho roku do deseti let odnětí svobody.

Další články:

Aktuální téma

Policie přijímá do svých řad nové kolegy

Policie ČR neustále hledá nové kolegy na volná služební místa. Novým policistům je vyplácen náborový příspěvek, ve Středočeském kraji ve výši 150 tisíc korun.

zobrazit více

Rychlý kontakt

Policie České republiky
Obvodní oddělení Příbram
Žežická 498, 261 23
Příbram V - Zdaboř

Tísňové volání:
158
Státní linka:
974 879 760

Městská policie Příbram
nám. T.G.M. čp. 121, 261 01
Příbram I

Tísňové volání:
156
Státní linka:
318 624 245

více kontaktů kontakt na střážníky