Bezpečná Příbram

Preventivní projekty

Zpět na rozcestník

Vyjádření starosty města k dopadení žháře, který o prázdninách zapaloval kontejnery

„K vandalským činům, jaký se stal právě v červenci, docházelo v našem městě i v minulosti. Bohužel někteří lidé jsou takoví, jací jsou, a proto nelze vyloučit, že k takovým případům nebude docházet i v budoucnosti. Nicméně je ale dobré vědět, že orgány určené k potírání takového chování skutečně fungují. A že to není zdaleka první, ani poslední případ, kdy složky státní policie zafungovaly tak, jak mají a zbavily město vskutku odporných individuí. Stejně jako se to podařilo při dopadení „bombera“, který v prosinci roku 2015 svým výhružným dopisem zkazil tisícům Příbramáků slavnostní zahájení adventu,“ uvedl starosta města Příbram Jindřich Vařeka a v této souvislosti připomněl, že v říjnu letošního roku by měla být dokončena celková reorganizace a modernizace městského dohledového systému.

„Bude to výsledek dvouleté práce, kdy naprostá většina kamer ve městě bude nahrazena novými zařízeními, jejichž rozlišovací schopnosti a schopnosti snímání obrazu za špatných světelných podmínek jsou na té nejvyšší profesionální úrovni,“ vysvětlil dále starosta s tím, že celý tento systém bude v konečné fázi napojen přes dohledové centrum se stálou službou a rovněž k dispečinku státní policie.

„Záznamy pořízené touto nejmodernější technikou budou sloužit městské i státní policii jak při rychlých zásazích, tak při důkazním řízení,“ uzavřel

Další články:

Aktuální téma

Policie přijímá do svých řad nové kolegy

Policie ČR neustále hledá nové kolegy na volná služební místa. Novým policistům je vyplácen náborový příspěvek, ve Středočeském kraji ve výši 150 tisíc korun.

zobrazit více

Rychlý kontakt

Policie České republiky
Obvodní oddělení Příbram
Žežická 498, 261 23
Příbram V - Zdaboř

Tísňové volání:
158
Státní linka:
974 879 760

Městská policie Příbram
nám. T.G.M. čp. 121, 261 01
Příbram I

Tísňové volání:
156
Státní linka:
318 624 245

více kontaktů kontakt na střážníky