Bezpečná Příbram

Policie informuje

Zpět na rozcestník

Vykrádali v Příbrami různé objekty

Dva muži ve věku 29 a 36 let vykrádali převážně v Příbrami různé objekty. Tento týden ale spadla klec a kriminalisté je obvinili z několika trestných činů. Za vinu je jim kladeno vyloupení čtyř domů, dvou restaurací, tří prodejen, auta a garáže, dílem ve spolupachatelství, dílem samostatně. Vzniklá škoda přesáhla tři čtvrtě milionu korun. Oba zadržení byli již převezeni do vazební věznice.

Mladšímu z nich hrozí dva až osm let za mřížemi, obviněn byl z trestného činu krádeže, poškození cizí věci, porušování domovní svobody a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Starší z mužů, po kterém bylo vyhlášeno celostátní pátrání a v neděli 20. března se ho podařilo policistům v Příbrami dopadnout, je stíhán ještě pro přečin ublížení na zdraví a výtržnictví. Jemu hrozí trest odnětí svobody v délce jednoho roku až pěti let.

Šestatřicetiletý muž v loňském roce vnikl do dvou domů v Příbrami a do jednoho na Dobříši. Odnesl si odtud např. peníze, hodinky, jízdní kola a minibike motorky. Jeho pozornosti neunikla na začátku letošního roku ani prodejna řeznictví v Příbrami, kde zcizil 140 tisíc korun v hotovosti, stravenky a několik kilogramů kabanosu, buřtů a sekané. Společně pak z druhým pachatelem zavítali koncem ledna do jiného řeznictví a dále vykradli v ranních hodinách ve Školní ulici zaparkované auto. Odcizili z něj kabelku, ve které byly doklady, finanční hotovost, telefon a platební karta.

Starší ze zadržených má mít na svědomí i napadení 28letého muže, ke kterému došlo v loňském roce v ulici Politických vězňů v Příbrami. Při vzájemném slovním a fyzickém napadení poškozeného kopl do hlavy a po jeho pádu na zem ho do ní kopl ještě jednou. Zraněného následně musela převést sanitka do nemocnice, kde zůstal několik dnů hospitalizován.

Devětadvacetiletý muž se měl začátkem roku vloupat do restaurace Kozlovna a Maják. V únoru si vyhlédl dům v Příbrami a pořádně ho „vybílil“. Ukradl zde několik notebooků, fotoaparáty, pendlovky, obrazy, hodinky, knihy atd., vše v hodnotě tří set tisíc korun. Pro různé nářadí si zašel do garáže u domu v Klučenicích. V posledním případě, kdy si dělal zálusk na prodejnu starožitnictví, ho při vloupání vyrušil majitel objektu a nestihl již nic ukrást.

Další články:

Aktuální téma

Policie přijímá do svých řad nové kolegy

Policie ČR neustále hledá nové kolegy na volná služební místa. Novým policistům je vyplácen náborový příspěvek, ve Středočeském kraji ve výši 150 tisíc korun.

zobrazit více

Rychlý kontakt

Policie České republiky
Obvodní oddělení Příbram
Žežická 498, 261 23
Příbram V - Zdaboř

Tísňové volání:
158
Státní linka:
974 879 760

Městská policie Příbram
nám. T.G.M. čp. 121, 261 01
Příbram I

Tísňové volání:
156
Státní linka:
318 624 245

více kontaktů kontakt na střážníky