Bezpečná Příbram

Policie informuje

Zpět na rozcestník

Z auta i areálu firmy zmizelo nářadí

Policisté z Příbramska hledají pachatele hned dvou nahlášených případů vloupání, k nimž došlo v tomto týdnu a kdy "předmět zájmu" byl vždy totožný. Pracovní nářadí, či stavební materiál. 

K oběma případům došlo v noci z 12. na 13. října 2021 a poškození je policistům oznámili hned následující den. Od 13. října 2021 se tak zabývají a hledají podezřelého, který se v obci Jince vloupal do firemní dodávky, v níž bylo uložené různé pracovní nářadí. Z vozu, do u  kterého neznámý pachatel nejprve rozbil okno, zmizely různé pracovní flexy, vibrační deska, mychadlo a další nářadí za víc jak devadesát tisíc korun.  

Nejinak tomu bylo v dalším případě. Tentokrát se nejednalo o vůz, ale neznámí pachatel či pachatelé "navštívil" přímo areál firmy se stavebninami v Příbrami. Odtud z jedné z palet odcizil více jak dvacet rolí izolace za téměř 14 tisíc korun. Následně pracovníci firmy ještě zjistili, že chybí z jiného místa další izolační vata, kdy z pěti balíků zbyl na místě pouze jeden. 

V obou případech zahájili policisté úkony trestního řízení pro podezření z trestného činu krádeže. V současné době provádějí potřebné úkony ke zjištění konkrétních osob, které mají tyto krádeže na svědomí. V případě dopadení, obvinění a postavení před soud jim mohou hrozit až dvouleté tresty odnětí svobody.


mjr. Mgr. Vlasta Suchánková
oddělení tisku a prevence
KŘP Středočeského kraje
 

Další články:

Aktuální téma

Policie přijímá do svých řad nové kolegy

Policie ČR neustále hledá nové kolegy na volná služební místa. Novým policistům je vyplácen náborový příspěvek, ve Středočeském kraji ve výši 150 tisíc korun.

zobrazit více

Rychlý kontakt

Policie České republiky
Obvodní oddělení Příbram
Žežická 498, 261 23
Příbram V - Zdaboř

Tísňové volání:
158
Státní linka:
974 879 760

Městská policie Příbram
nám. T.G.M. čp. 121, 261 01
Příbram I

Tísňové volání:
156
Státní linka:
318 624 245

více kontaktů kontakt na střážníky