Bezpečná Příbram

Policie informuje

Zpět na rozcestník

Zloději se nejčastěji vloupávají do sklepů a garáží

V období mezi 4. a 6. březnem vnikl zatím nezjištěný pachatel do sklepa bytového domu v Příbrami. Bez poškození překonal vstupní dveře do obydlí, poté vyrazil dveře do místnosti se sklepními kójemi a následně u jedné z nich vytrhl kovovou mříž. Odnesl si odtud tři tenisové rakety, fotoaparát, autorádio a tiskárnu. Majiteli vznikla škoda ve výši 13 tisíc korun.

Vloupání do ostatních objektů, což jsou právě sklepy, dále garáže, kůlny a hospodářská stavení, je nejčastější majetkovou trestnou činností na Příbramsku. V loňském roce řešili příbramští policisté 121 případů, tj. přes sedm procent z celkové kriminality. Na tyto objekty upírají zloději svou pozornost celoročně, ne jako na chaty, na které se specializují především v zimním období, kdy jsou rekreační obydlí opuštěná. Pachatelé dobře vědí, že v nich lidé mají uschovaná kola, lyžařské vybavení, nářadí, náhradní pneumatiky, alkohol a trvanlivé potraviny.

Předcházet těmto krádežím mohou občané tím, že si rozmyslí, co ve svém sklepě zanechají uskladněné, nemělo by jít o nic hodnotného. Pokud tam takové věci přesto dávají, měli by dbát na zabezpečení, na kvalitní zámky. Petlice s visacím zámkem není pro nenechavce žádnou velkou překážkou. Důležité je především řádné uzamčení vchodových dveří do domu i přístupových dveří ke sklepům a také nevpouštět žádné cizí lidi do budovy. Pomoci dopadnout zloděje mohou i sami obyvatelé tím, že si budou více všímat svého okolí a upozorní policii včas na pohyb podezřelých osob v objektu.

Reagujte na článek:

Informace o ochraně a zpracování osobních údajů

Další články:

Aktuální téma

Policie přijímá do svých řad nové kolegy

Policie ČR neustále hledá nové kolegy na volná služební místa. Novým policistům je vyplácen náborový příspěvek, ve Středočeském kraji ve výši 150 tisíc korun.

zobrazit více

Rychlý kontakt

Policie České republiky
Obvodní oddělení Příbram
Žežická 498, 261 23
Příbram V - Zdaboř

Tísňové volání:
158
Státní linka:
974 879 760

Městská policie Příbram
nám. T.G.M. čp. 121, 261 01
Příbram I

Tísňové volání:
156
Státní linka:
318 624 245

více kontaktů kontakt na střážníky