Bezpečná Příbram

Policie informuje

Zpět na rozcestník

„Zpomal, dokud není skutečně pozdě“

Příčinou nejtragičtějších nehod na silnicích je nepřiměřená rychlost. Může za 40 procent nehod, které končí smrtí, přitom rychlost pravidelně překračuje 86 procent řidičů. Důvodem je spěch a to, že řidiči chtějí dojet do cíle co nejrychleji, k čemuž se přiznává 43 procent z nich. Je to zbytečný hazard. Pár kilometrů ujetých navíc nestojí za zvýšené riziko nebo dokonce za zmařené lidské životy. Čas na bezpečnou reakci se kvůli vysoké rychlosti značně zkracuje a následky pak mohou být fatální. Loni zemřelo kvůli nepřiměřené rychlosti 179 lidí.

Nová kampaň upozorňuje na úskalí a následky jízdy nepřiměřenou rychlostí. Realizuje ji Česká asociace pojišťoven a BESIP ve spolupráci s Policií České republiky a řadou známých osobností včetně dokumentaristy Víta Klusáka. „13 minut“ je název dokumentu a zároveň čas, který se snažíme ušetřit při cestě z Prahy do Brna. Vypráví příběh pěti řidičů, kteří zasáhli do životů druhých lidí, protože na to šlápli. Dokument poukazuje na to, že snaha ušetřit pár minut může mít tragické následky. Je ke zhlédnutí na webových stránkách projektu 13minut.cz.

Další články:

Aktuální téma

Policie přijímá do svých řad nové kolegy

Policie ČR neustále hledá nové kolegy na volná služební místa. Novým policistům je vyplácen náborový příspěvek, ve Středočeském kraji ve výši 150 tisíc korun.

zobrazit více

Rychlý kontakt

Policie České republiky
Obvodní oddělení Příbram
Žežická 498, 261 23
Příbram V - Zdaboř

Tísňové volání:
158
Státní linka:
974 879 760

Městská policie Příbram
nám. T.G.M. čp. 121, 261 01
Příbram I

Tísňové volání:
156
Státní linka:
318 624 245

více kontaktů kontakt na střážníky