Bezpečná Příbram

Policie informuje

Zpět na rozcestník

Autobusový fantom dopaden

Příbramským policistům se podařilo dopadnout pachatele, který má na svědomí v Příbrami tři vykradené autobusy. Nebyl to však jediný objekt jeho zlodějských choutek, vloupával se i do automobilů, sklepů a do obytných domů.

Během dva a půl měsíce má na svědomí nejméně 18 případů. Kromě tří autobusů, ze kterých vzal finanční hotovost a telefony, vnikl do čtyř zaparkovaných aut. Odcizil z nich peníze, mobilní telefony, platební kartu, doklady, klíče, nářadí, oblečení, bižuterii, skřipce a spony do vlasů, nepohrdl ani perníkových srdcem či autolékárničkou. Na chodbách domů ho lákaly jízdní kola a značkové boty. Ze dvou sklepů si odnesl nářadí, plynovou bombu, spací pytel, monitor k počítači, grafickou kartu, ale i učebnice a cestovní kufr. V jednom případě se vloupal na pozemek domu a pod pergolou našel několik lahví alkoholu, maso, skleničky na víno, CD nosiče, venkovní vysavač a projektor. V jednom obchodním domě prostrčil ruku přes bezpečností mříž a zcizil elektronické cigarety. Na Nový rok se pokusil vykrást benzínovou čerpací stanice.

Škoda, kterou způsobil, přesáhla dvě stě tisíc korun. Dne 4. ledna mu kriminalisté sdělili obvinění z trestného činu krádeže, poškození cizí věci, porušování domovní svobody a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Nyní 31letému muži, který má za sebou bohatou trestní minulost, hrozí až pětiletý pobyt za mřížemi. Příslušníci policie ho o víkendu převezli do vazební věznice.

Další články:

Aktuální téma

Policie přijímá do svých řad nové kolegy

Policie ČR neustále hledá nové kolegy na volná služební místa. Novým policistům je vyplácen náborový příspěvek, ve Středočeském kraji ve výši 150 tisíc korun.

zobrazit více

Rychlý kontakt

Policie České republiky
Obvodní oddělení Příbram
Žežická 498, 261 23
Příbram V - Zdaboř

Tísňové volání:
158
Státní linka:
974 879 760

Městská policie Příbram
nám. T.G.M. čp. 121, 261 01
Příbram I

Tísňové volání:
156
Státní linka:
318 624 245

více kontaktů kontakt na střážníky