Bezpečná Příbram

Policie informuje

Zpět na rozcestník

Blížící se velikonoční svátky budou ve znamení dopravně bezpečnostních akcí a opatření

Policisté z celé ČR budou hlídkovat na našich silnicích a dbát na dodržování všech pravidel v silničním provozu. 

Již ve čtvrtek bude zahájena dopravně bezpečnostní akce s názvem „Velikonoce“, která bude probíhat až do pondělí. Policisté v celé republice budou dohlížet na bezpečnost a plynulost silničního provozu.

Policisté se primárně zaměří  na místa s vysokým dopravním zatížením, do turisticky významných oblastí a rizikových míst, kde dochází k nejzávažnějšímu porušování pravidel silničního provozu a kde nejčastěji dochází k dopravním nehodám. 

Dopravní policisté budou kontrolovat dodržování nejvyšší dovolené rychlosti, způsob jízdy, používání bezpečnostních pásů a zádržných systémů. Dále se policisté zaměří na kontrolu dokladů předepsaných k řízení a provozu motorového vozidla, technický stav vozidel, či zda se řidiči během jízdy plně věnují řízení.

Svátky jsou vždy spojené se zvýšeným provozem na našich silnicích a s tzv. „sváteční“ řidiči. Dbejte tak na zvýšenou opatrnost během svých cest, vzájemnou ohleduplnost a toleranci. Nepřeceňujte své síly a buďte předvídaví.

Letošní Velikonoce mohou být podle předpovědi ve znamení chladného počasí, je tedy na místě přizpůsobit jízdu stavu a povrchu vozovky. Není vyloučeno, že se místy bude vyskytovat sněžení a silnice mohou také namrzat.

Přejeme všem účastníkům silničního provozu šťastnou cestu za svými blízkými a bezpečný návrat do svých domovů.

kpt. Hana Rubášová
tisková mluvčí PP ČR 

Další články:

Aktuální téma

Policie přijímá do svých řad nové kolegy

Policie ČR neustále hledá nové kolegy na volná služební místa. Novým policistům je vyplácen náborový příspěvek, ve Středočeském kraji ve výši 150 tisíc korun.

zobrazit více

Rychlý kontakt

Policie České republiky
Obvodní oddělení Příbram
Žežická 498, 261 23
Příbram V - Zdaboř

Tísňové volání:
158
Státní linka:
974 879 760

Městská policie Příbram
nám. T.G.M. čp. 121, 261 01
Příbram I

Tísňové volání:
156
Státní linka:
318 624 245

více kontaktů kontakt na střážníky