Bezpečná Příbram

Policie informuje

Zpět na rozcestník

CHKO Brdy 2023

Policisté z obvodního oddělení Příbram – venkov mají již osm let na starost středočeskou část Chráněné krajinné oblasti Brdy s rozlohou kolem 175 km2, kde dohlížejí na veřejný pořádek. Jelikož se jedná o rozhlehlé území mnohdy s nepřístupným terénem, využívají speciální techniku, jako jsou terénní vozidla, čtyřkolky a drony.

V loňském roce hlídky udělily 413 pokut za porušení režimu vjezdu do chráněné oblasti (v roce 2022 – 363 případů) a zaznamenaly 96 případů neoprávněného parkování (v roce 2022 – 261 případů). Nejvíce blokových pokut rozdaly během měsíce června a září. Někteří občané nevědí, že i kdy se u lesa nenachází zákazová dopravní značka, nemohou dle zákona o lesích do něj vjíždět, ani v něm motorovými vozidly stát.

Vloni policisté neřešili ani jeden případ táboření s rozdělaným ohněm. Co se týká táboření v CHKO, tzv. pod širákem osoby spát mohou, jde o nocování bez přístřešku, a samozřejmě nesmí rozdělávat oheň, jinak jim hrozí až patnácti tisícová pokuta. Příslušníci policie v chráněné oblasti loni ale řešili dva případy trestných činů, šlo o pytláctví a krádež nafty z pracovního stroje. Desetkrát hlídka vyjížděla k prověření nálezu munice s následným přivoláním pyrotechnika.

Další články:

Aktuální téma

Policie přijímá do svých řad nové kolegy

Policie ČR neustále hledá nové kolegy na volná služební místa. Novým policistům je vyplácen náborový příspěvek, ve Středočeském kraji ve výši 150 tisíc korun.

zobrazit více

Rychlý kontakt

Policie České republiky
Obvodní oddělení Příbram
Žežická 498, 261 23
Příbram V - Zdaboř

Tísňové volání:
158
Státní linka:
974 879 760

Městská policie Příbram
nám. T.G.M. čp. 121, 261 01
Příbram I

Tísňové volání:
156
Státní linka:
318 624 245

více kontaktů kontakt na střážníky