Bezpečná Příbram

Policie informuje

Zpět na rozcestník

Den bezpečnějšího internetu 2022

Kriminalita v online prostředí stoupá. Za rok 2021 evidujeme 9 518 skutků spadajících do kategorie kybernetické kriminality a ostatní kriminality páchané v kyberprostoru. V meziročním srovnání je to nárůst o téměř 18 %. Nejvíce zmiňovaných skutků prověřovali policisté z hlavního města Prahy a z Jihomoravského kraje.

„Počty registrovaných případů se zvyšují, ale struktura trestné činnosti v prostředí internetu se výrazně nemění,“ podotýká k vývoji kriminality v online světě vedoucí oddělení prevence Policejního prezidia ČR plk. Zuzana Pidrmanová. „Konkrétněji se dá říci, že nejrozšířenější je stále majetková trestná činnost, velmi často v podobě různých druhů podvodů. Setkáváme se ale také s trestnými činy v oblasti poškozování a zneužití záznamu na nosiči informací či opatření a přechovávání přístupového zařízení a hesla, s mravnostní kriminalitou v podobě šíření nebo držení dětské pornografie, navazování kontaktu s dětmi s cílem od nich vylákat erotické materiály a v menší míře také sexuální nátlak, ale také s případy padělání platebního prostředku, porušováním autorských práv atd.,“ upřesňuje plk. Pidrmanová.

Další informace a videa na :

https://www.policie.cz/clanek/den-bezpecnejsiho-internetu-2022.aspx

Další články:

Aktuální téma

Policie přijímá do svých řad nové kolegy

Policie ČR neustále hledá nové kolegy na volná služební místa. Novým policistům je vyplácen náborový příspěvek, ve Středočeském kraji ve výši 150 tisíc korun.

zobrazit více

Rychlý kontakt

Policie České republiky
Obvodní oddělení Příbram
Žežická 498, 261 23
Příbram V - Zdaboř

Tísňové volání:
158
Státní linka:
974 879 760

Městská policie Příbram
nám. T.G.M. čp. 121, 261 01
Příbram I

Tísňové volání:
156
Státní linka:
318 624 245

více kontaktů kontakt na střážníky