Bezpečná Příbram

Policie informuje

Zpět na rozcestník

Drony pomáhají kontrolovat řidiče

Dnes dne 27. července probíhá ve Středočeském kraji dopravě bezpečností akce, při které se policisté zaměřují zejména na kontrolu, zda řidiči nedrží za jízdy telefon, jestli používají bezpečnostní pásy a zda dodržují pravidla při jízdě v jízdních pruzích. Příslušníci policie využívají kromě monokulárních dalekohledů i bezpilotní letadla – drony.

Jaká jsou vlastně pravidla při jízdě v jízdních pruzích? Mimo obec se jezdí v pravém jízdním pruhu, ostatní pruhy se užívají pouze k předjíždění, objíždění či odbočování. Při přejíždění mezi pruhy nesmí řidič ohrozit či omezit ostatní a musí dávat včas znamení o změně směru jízdy.

Na komunikaci o třech jízdních pruzích nesmí řidič přejíždějící z levého pruhu do středního ohrozit řidiče, který tam přejíždí z pravého pruhu. Pravidlo zipu - pokud jeden pruh končí, jsou řidiči ze souběžného pruhu, který pokračuje, povinni pouštět „po jednom“ řidiče z končícího pruhu.

Při příjezdu ke koloně je nutné dodržovat dostatečný odstup od vozu před námi kvůli případnému manévrování. V levém pruhu se zařadit co nejvíce vlevo a v dalších pruzích co nejvíce vpravo, vytváří se tzv. záchranářská ulička.

Další články:

Aktuální téma

Policie přijímá do svých řad nové kolegy

Policie ČR neustále hledá nové kolegy na volná služební místa. Novým policistům je vyplácen náborový příspěvek, ve Středočeském kraji ve výši 150 tisíc korun.

zobrazit více

Rychlý kontakt

Policie České republiky
Obvodní oddělení Příbram
Žežická 498, 261 23
Příbram V - Zdaboř

Tísňové volání:
158
Státní linka:
974 879 760

Městská policie Příbram
nám. T.G.M. čp. 121, 261 01
Příbram I

Tísňové volání:
156
Státní linka:
318 624 245

více kontaktů kontakt na střážníky