Bezpečná Příbram

Policie informuje

Zpět na rozcestník

Dvojice vykrádala vozy na Příbramsku

Příbramským kriminalistům se v úzké spolupráci s policisty hlídkové služby a obvodního oddělení Příbram, podařilo zadržet dva muže ve věku 26 a 32 let a rozkrýt tak trestnou činnost, zejména majetkového charakteru, které se měli dopouštět na území Příbramska.

Oba muže zadrželi policisté z obvodního oddělení a hlídkové služby 11. února 2023 kolem šesté hodiny ranní v obci Jince právě v době, kdy jeli z „noční výpravy“. Ve voze měli spoustu dílenského nářadí (pily, aku vrtačky, nabíjecí akumulátory, brusky a další věci), jehož původ nedokázali věrohodně doložit. Policisté následně zjistili, že veškeré nářadí za více jak šedesát tisíc korun pochází z VW Transporteru, který byl zaparkovaný v obci Jince, kdy o vloupání do auta vypovídalo i rozbité zadní okno vozu.

To však nebyl jediný prohřešek těchto mužů. Následným šetřením se příbramským kriminalistům podařilo zjistit, že se tato dvojice od prosince 2022 do února 2023 vloupala a odcizila věci z dalších osmi vozidel v obcích Třebsko, Kozičín, Podlesí či Lhotce.

Policistům se díky zadržení těchto dvou mužů podařilo objasnit i vloupání do rodinného domu z konce minulého roku na Třebsku, kde se v té době neznámému pachateli nepodařilo nic odcizit z důvodu vyrušení majitelem domu. I tak stačil násilným vniknutím do domu způsobit škodu za 35 tisíc korun. Tohoto skutku se měl dopustit starší z dvojice zadržených.

Oběma mužům, kteří některé trestné činy páchali formou spolupachatelství, sdělili příbramští kriminalisté obvinění z trestných činů krádeže, poškození cizí věci, porušování domovní svobody, maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání a z neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Škoda, kterou majitelům vozidel odcizením věcí a poškozením vozů, způsobili bezmála dvou set tisícovou škodu.

Oba muži, kteří mají trestní minulost, starší z dvojice opustil brány věznice v dubnu loňského roku, kde si odpykával trest za majetkovou trestnou činnost, jsou v případě uznání viny před soudem ohroženi až dvouletou trestní sazbou.


mjr. Mgr. Vlasta Suchánková
oddělení tisku a prevence
KŘP Středočeského kraje
27. února 2023

Další články:

Aktuální téma

Policie přijímá do svých řad nové kolegy

Policie ČR neustále hledá nové kolegy na volná služební místa. Novým policistům je vyplácen náborový příspěvek, ve Středočeském kraji ve výši 150 tisíc korun.

zobrazit více

Rychlý kontakt

Policie České republiky
Obvodní oddělení Příbram
Žežická 498, 261 23
Příbram V - Zdaboř

Tísňové volání:
158
Státní linka:
974 879 760

Městská policie Příbram
nám. T.G.M. čp. 121, 261 01
Příbram I

Tísňové volání:
156
Státní linka:
318 624 245

více kontaktů kontakt na střážníky