Bezpečná Příbram

Policie informuje

Zpět na rozcestník

Na matku zaútočil nožem, ta naštěstí přežila

V pátek, tři minuty po jedenácté hodině dopoledne, přijali policisté oznámení o muži, který potřísněný krví vběhl do budovy Okresního soudu v Příbrami, kde sdělil, že údajně zabil svou matku a utekl.

Po předání této informace dostupným policejním hlídkám se podařilo muže jedné z příbramských prvosledových hlídek do patnácti minut po oznámení zadržet a převézt na policejní oddělení. Dle zjištěných informací se jednalo o 31letého muže, který měl nožem napadnout a zranit svou 63letou matku. Ta byla se způsobenými zraněními přepravena vrtulníkem do motolské nemocnice.

Ještě v pátek si případ převzali kriminalisté Krajského ředitelství policie Středočeského kraje, kteří v dané věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání zvlášť závažného zločinu vraždy ve stádiu pokusu.

Dnešního dne pak kriminalisté obvinili z tohoto zločinu konkrétní osobu, a to 31letého muže. Současně dali státnímu zástupci podnět k vypracování návrhu na jeho vzetí do vyšetřovací vazby, a to z důvodné obavy, aby se neskrýval před trestním stíháním, nepůsobil na svědky a trestnou činnost neopakoval. Dnes v podvečer proběhlo vazební zasedání, v rámci kterého soudce OS v Příbrami všechny tyto důvody vazby akceptoval. 

Proč 31letý muž matku napadl je předmětem dalšího prověřování. Napadená, 63letá žena, by měla být podle posledních informací mimo ohrožení života. Jejímu synovi, který na ni měl zaútočit nožem, hrozí v případě potvrzení viny před soudem trest odnětí svobody od deseti do osmnácti let.

mjr. Mgr. Vlasta Suchánková
oddělení tisku a prevence
KŘP Středočeského kraje
12. března 2022

Další články:

Aktuální téma

Policie přijímá do svých řad nové kolegy

Policie ČR neustále hledá nové kolegy na volná služební místa. Novým policistům je vyplácen náborový příspěvek, ve Středočeském kraji ve výši 150 tisíc korun.

zobrazit více

Rychlý kontakt

Policie České republiky
Obvodní oddělení Příbram
Žežická 498, 261 23
Příbram V - Zdaboř

Tísňové volání:
158
Státní linka:
974 879 760

Městská policie Příbram
nám. T.G.M. čp. 121, 261 01
Příbram I

Tísňové volání:
156
Státní linka:
318 624 245

více kontaktů kontakt na střážníky