Bezpečná Příbram

Policie informuje

Zpět na rozcestník

Nakradl věci v hodnotě 2,5 milionu korun

Sedmadvacetiletý muž, který si již odpykává trest ve věznici, si vyslechl další obvinění z pokračujícího zločinu krádeže a přečinu poškození cizí věci. Ukázalo se podle zajištěných stop, že má na svědomí i jiná vloupání a způsobil další škodu, která tentokrát přesáhla dva miliony korun.

V říjnu měl vniknout do areálu jedné firmy nedaleko Příbrami a vykrást zde čtyři zaparkovaná auta, karavan a přívěs. Zcizil dva drony, ovládání k jejich řízení, termovizi, televizory, kamery, notebooky a další příslušenství k dronům. Z karavanu vzal např. speciální jízdní kolo a autorádio. V přívěsu pro přepravu automobilů se nacházel závodní speciál, který poničil škrábanci a promáčklinami. V loňském roce měl také řádit v jižních Čechách, kdy v drogerii nakradl věci za 116 tisíc korun. Odnesl si téměř dvě stě pleťových krémů, holicí strojky, voňavky či řasenky.

Do vazební věznice byl převezen poté, co byl začátkem ledna zadržen při jedné krádeži. Během prosince a ledna vykradl v Příbrami celkem čtyři restaurace, tři domy, dvě prodejny, benzinu, lékárnu, kulturní dům a pizzerii. Tehdy škoda činila téměř půl milionu korun. Nejčastěji si z objektů odnášel finanční hotovost, stravenky, počítače, cigarety, alkohol, cukrovinky, ale také maso. Nejdříve mu hrozilo až pět let ve vězení, nyní je možné, že si pobude za zamřížovanými okny až po dobu osmi let.

Další články:

Aktuální téma

Policie přijímá do svých řad nové kolegy

Policie ČR neustále hledá nové kolegy na volná služební místa. Novým policistům je vyplácen náborový příspěvek, ve Středočeském kraji ve výši 150 tisíc korun.

zobrazit více

Rychlý kontakt

Policie České republiky
Obvodní oddělení Příbram
Žežická 498, 261 23
Příbram V - Zdaboř

Tísňové volání:
158
Státní linka:
974 879 760

Městská policie Příbram
nám. T.G.M. čp. 121, 261 01
Příbram I

Tísňové volání:
156
Státní linka:
318 624 245

více kontaktů kontakt na střážníky