Bezpečná Příbram

Policie informuje

Zpět na rozcestník

Nepřiměřená rychlost

V loňském roce řešili dopravní policisté téměř čtrnáct set dopravních nehod. Jejich nejčastější příčinou byl nesprávný způsob jízdy a poté nepřiměřená rychlost, a to ve 179 případech. Právě na dodržování stanovené rychlosti jízdy se zaměřili policisté během speciálních kontrol, které probíhaly dva únorové pondělky a dva pátky na dálnici D4 a silnici I/4.

Hlídky zjistily celkem 31 řidičů, kteří překročili rychlost. Dále čtyři neměli dálniční známku, jeden motorista nebyl připoután, jeden nerespektoval dopravní značku týkající se předjíždění a dva šoféři nesprávně jezdili v jízdních pruzích. Na pokutách příslušníci policie vybrali celkem 36 tisíc korun, dalších pět řidičů bude řešit správní orgán.

Co se týká ustanovení týkající se jízdy v jízdních pruzích, mimo obec se jezdí v pravém jízdním pruhu, ostatní pruhy se užívají pouze k předjíždění, objíždění či odbočování. Při přejíždění mezi pruhy nesmí řidič ohrozit ostatní a musí dávat včas znamení o změně směru jízdy. Při příjezdu ke koloně je nutné dodržovat dostatečný odstup od vozu před námi kvůli případnému manévrování. V levém pruhu se zařadit co nejvíce vlevo a v dalších pruzích co nejvíce vpravo, vytváří se tzv. záchranářská ulička.

Další články:

Aktuální téma

Policie přijímá do svých řad nové kolegy

Policie ČR neustále hledá nové kolegy na volná služební místa. Novým policistům je vyplácen náborový příspěvek, ve Středočeském kraji ve výši 150 tisíc korun.

zobrazit více

Rychlý kontakt

Policie České republiky
Obvodní oddělení Příbram
Žežická 498, 261 23
Příbram V - Zdaboř

Tísňové volání:
158
Státní linka:
974 879 760

Městská policie Příbram
nám. T.G.M. čp. 121, 261 01
Příbram I

Tísňové volání:
156
Státní linka:
318 624 245

více kontaktů kontakt na střážníky