Bezpečná Příbram

Policie informuje

Zpět na rozcestník

Opuštěné chalupy

V zimním období majitelé rekreačních objektů navštěvují svá obydlí velmi zřídka, dané skutečnosti pak využívají zlodějíčci. Policisté proto během zimy zintenzivňují kontroly v rekreačních oblastech.

Pachatelé si vybírají zejména špatně zabezpečené chaty, dovnitř se dostávají většinou po vypáčení dveří či po rozbití okna. Kradou vše, co jim přijde do cesty - nářadí, jídlo, pití, jízdní kola, elektroniku apod. Je důležité používat např. bezpečností uzamykací systémy, bezpečnostní dveře, závory, okenice či mříže, bezpečnostní fólie a skla. Jde vlastně o prostředky, které ztěžují vniknutí do obydlí. Cennější věci však nechce nechávat přes zimu v objektech. Informace o všech možnostech a způsobech zabezpečení prostřednictvím mechanických zábranných a zámkových systémů v kombinaci i s elektronickou ochranou je možné získat v mobilní aplikaci „Zabezpečte se“. Kromě lepšího zabezpečení je důležité si také všímat svého okolí, případný pohyb podezřelých osob a vozidel je možné nahlásit na bezplatnou linku 158.

Další články:

Aktuální téma

Policie přijímá do svých řad nové kolegy

Policie ČR neustále hledá nové kolegy na volná služební místa. Novým policistům je vyplácen náborový příspěvek, ve Středočeském kraji ve výši 150 tisíc korun.

zobrazit více

Rychlý kontakt

Policie České republiky
Obvodní oddělení Příbram
Žežická 498, 261 23
Příbram V - Zdaboř

Tísňové volání:
158
Státní linka:
974 879 760

Městská policie Příbram
nám. T.G.M. čp. 121, 261 01
Příbram I

Tísňové volání:
156
Státní linka:
318 624 245

více kontaktů kontakt na střážníky