Bezpečná Příbram

Policie informuje

Zpět na rozcestník

Oznámení o uložení bomby

Dne 26. listopadu bylo v Příbrami zrušeno slavnostní zahájení adventu, které se mělo konat na náměstí T. G. Masaryka. Důvodem bylo oznámení o uložení bomby. Výhrůžka byla formou anonymního dopisu. Daný prostor byl uzavřen a kolem 150 osob z řad policistů, strážníků a dobrovolných hasičů pomáhalo s evakuací přibližně 500 lidí z náměstí a přilehlých budov. Na místo byli povoláni i psovodi se speciálně vycvičenými psy na vyhledávání výbušnin. Prohlídka objektů a náměstí byla negativní, žádný nástražný výbušný systém nebyl nalezen. Pisatel dopisu je podezřelý z trestného činu šíření poplašné zprávy, za což mu hrozí až pětiletý pobyt ve vězení.

Žádáme spoluobčany, pokud by měli jakékoli informace, které by mohly vést k dopadení pachatele výše uvedeného trestného činu, aby nás informovali přes bezplatnou linku 158 nebo prostřednictvím formuláře níže přiloženého.

Velmi děkujeme za pochopení, spolupráci a spořádané chování občanů, kteří se v daném prostoru pohybovali. Poděkování patří i všem složkám, které se na této bezpečností akci podílely.

Reagujte na článek:

Informace o ochraně a zpracování osobních údajů

Další články:

Aktuální téma

Policie přijímá do svých řad nové kolegy

Policie ČR neustále hledá nové kolegy na volná služební místa. Novým policistům je vyplácen náborový příspěvek, ve Středočeském kraji ve výši 150 tisíc korun.

zobrazit více

Rychlý kontakt

Policie České republiky
Obvodní oddělení Příbram
Žežická 498, 261 23
Příbram V - Zdaboř

Tísňové volání:
158
Státní linka:
974 879 760

Městská policie Příbram
nám. T.G.M. čp. 121, 261 01
Příbram I

Tísňové volání:
156
Státní linka:
318 624 245

více kontaktů kontakt na střážníky