Bezpečná Příbram

Policie informuje

Zpět na rozcestník

Padělaná povolení k vjezdu do CHKO Brdy

Policisté z obvodního oddělení Příbram-venkov, do jejichž působnosti patří Chráněná krajinná oblast Brdy, odhalili během měsíce dubna dvě falešná povolení k vjezdu.

Dne 8. dubna v dopoledních hodinách spatřili při hlídkové činnosti na travnatém porostu u studánky zaparkované vozidlo značky Hummer, které mělo za čelním sklem povolení k vjezdu. Doklad byl ale zmenšený a na první pohled neodpovídal originálu, což se také následně potvrdilo. Dané společnosti, ani pro vůz pod uvedenou registrační značkou žádné povolení nikdy uděleno nebylo.

Dne 17. dubna projížděla hlídka chráněnou oblastí a potkala protijedoucí automobil, který se rozhodla zkontrolovat. Jeho řidička však zrychlila a začala ujíždět, nereagovala ani na výzvy k zatavení. Asi po jednom kilometru se ale policistům podařilo auto předjet a zastavit. Osmapadesátiletá žena poté při kontrole předložila kromě dokladů i povolení k vjezdu. Mělo však jinou barvu a i v dalších ohledech se neshodovalo s originálním dokladem. Jak se ukázalo, jednalo se také o falsifikát. Příslušníci policie budou věc oznamovat jako přestupkové jednání ke správnímu orgánu.

Další články:

Aktuální téma

Policie přijímá do svých řad nové kolegy

Policie ČR neustále hledá nové kolegy na volná služební místa. Novým policistům je vyplácen náborový příspěvek, ve Středočeském kraji ve výši 150 tisíc korun.

zobrazit více

Rychlý kontakt

Policie České republiky
Obvodní oddělení Příbram
Žežická 498, 261 23
Příbram V - Zdaboř

Tísňové volání:
158
Státní linka:
974 879 760

Městská policie Příbram
nám. T.G.M. čp. 121, 261 01
Příbram I

Tísňové volání:
156
Státní linka:
318 624 245

více kontaktů kontakt na střážníky