Bezpečná Příbram

Podvodný bankéř, policista...

Zpět na rozcestník

Podvodník se vydával za bezpečnostního pracovníka v bance - z policejní praxe

Panu Jiřímu na jeho telefonní číslo zavolal jistý pan Tesař, který se představil jako pracovník bezpečnostního odboru pro bankovní podvody u banky Moneta Money Bank. Žádal po Jiřím, aby si převedl všechny peníze ze spořících účtu na hlavní bankovní účet a poté je zaslal na předem nadiktovaný účet u Raiffeisebank. Aby vzbudil důvěru, Jiřímu zavolal i muž, který se představil jako policista a řekl, že se jedná skutečně o podvod a hrozí, že o peníze přijde. Pan Jiří proto neváhal a v několika nadiktovaných částkách zaslal na nadiktovaný bankovní účet celkem 120.000,- Kč.

Pracovník z banky přitom použil telefonní číslo, které banka opravdu používá. Avšak jednalo se „spoofnuté“, tedy překryté číslo. Ve skutečnosti podvodník volal z čísla úplně jiného.

Po provedení transakcí zavolal Jiří do banky na stejné číslo, ze kterého mu bylo voláno, a dozvěděl se, že žádný pan Tesař v bance nepracuje.

Další články:

Aktuální téma

Policie přijímá do svých řad nové kolegy

Policie ČR neustále hledá nové kolegy na volná služební místa. Novým policistům je vyplácen náborový příspěvek, ve Středočeském kraji ve výši 150 tisíc korun.

zobrazit více

Rychlý kontakt

Policie České republiky
Obvodní oddělení Příbram
Žežická 498, 261 23
Příbram V - Zdaboř

Tísňové volání:
158
Státní linka:
974 879 760

Městská policie Příbram
nám. T.G.M. čp. 121, 261 01
Příbram I

Tísňové volání:
156
Státní linka:
318 624 245

více kontaktů kontakt na střážníky