Bezpečná Příbram

Policie informuje

Zpět na rozcestník

Pracovní nářadí je žhavým artiklem...

Různé pracovní stroje, nářadí, náčiní a pomůcky se v posledních měsících stávají velice častým a žádaným artiklem, a to i v kriminální rovině. Důvodem je bezesporu nárůst cen po covidovém období a zřejmě i nedostatek těchto věcí. Jejich krádeže nejsou ničím ojedinělým. 

S podobnou trestnou činností se potýkají policisté i na Příbramsku. Jen v tomto týdnu se na policisty obrátili tři občané, kteří jsou v roli poškozených. Nejvyšší škodu způsobil neznámý zloděj muži, který měl spoustu nářadí ve svém Peugeotu zaparkovaném vedle domu. Přes noc mu z auta vybral věci za víc jak sedmdesát tisíc korun. Muž přišel např. o elektrocentrálu, úhlovou brusku, aku vrtačku, elektrickou vrtačku, ruční nářadí a další věci, ale také o bourací kladivo, jehož hodnota byla 20 tisíc korun.

Dalšími poškozenými byli majitelé garáže a ještě nedostavěného bytového domu. Z garáže, která je na soukromém pozemku, si neznámý zloděj, kromě např. autobaterií či gola sady, odnesl i křovinořez. Hodnota odcizených věcí byla téměř dvacetitisícová.

Majiteli rozestavěného domu vznikla "návštěvou" neznámého pachatele také téměř dvacetitisícová škoda. Poškozený nyní postrádá zhruba dvě stě metrů kabelů na 380 voltů, ale například i hydroizolaci. Z bagru, který byl na pozemku u domu, si vzal led svítilnu za 500 korun a ještě si z pracovního stroje odčerpal zhruba padesát litrů nafty za téměř dva tisíce korun.

Na všech těchto případech policisté pracují a provádějí šetření vedoucí k jedinému - dopadení těch, kteří skutky spáchali. Těm hrozí, v případě vypátrání, obvinění z trestného činu krádeže a před soudem až dvouletý trest.

Další články:

Aktuální téma

Policie přijímá do svých řad nové kolegy

Policie ČR neustále hledá nové kolegy na volná služební místa. Novým policistům je vyplácen náborový příspěvek, ve Středočeském kraji ve výši 150 tisíc korun.

zobrazit více

Rychlý kontakt

Policie České republiky
Obvodní oddělení Příbram
Žežická 498, 261 23
Příbram V - Zdaboř

Tísňové volání:
158
Státní linka:
974 879 760

Městská policie Příbram
nám. T.G.M. čp. 121, 261 01
Příbram I

Tísňové volání:
156
Státní linka:
318 624 245

více kontaktů kontakt na střážníky