Bezpečná Příbram

Policie informuje

Zpět na rozcestník

Statistika nehodovosti a dopravní kontroly o prázdninách

Za první pololetí letošního roku řešili policisté na Příbramsku 605 dopravních nehod, což je o dvě méně než za stejné období předchozího roku. Na příbramských silnicích zemřel jeden člověk, vážně zraněno bylo pět lidí a 159 osob utrpělo poranění lehčího charakteru.

Dne 16. května došlo ke smrtelné dopravní nehodě v Dublovicích, kde v nočních hodinách narazil 69letý motorista do pracovního stoje, který stál ve vyfrézovaném úseku vozovky. Dne 26. května zemřel v katastru obce Dobříš padesátiletý cyklista, jak se však následně ukázalo, nešlo o dopravní nehodu.

Pětadvacet motoristů, kteří způsobili nehodu, bylo pod vlivem alkoholu. Celkem 162 karambolů zavinila zvěř. Na dopravních prostředcích vznikla škoda, která činila téměř 34 milionů korun. Nejčastější příčinou dopravních nehod byl nesprávný způsob jízdy a poté nepřiměřená rychlost. V měsíci červnu se odehrálo na Příbramsku 114 nehod, o 23 méně než loni. Dva lidé skončili v nemocnici s vážným zraněním a 39 osob s lehkým poraněním.

Policisté ve snaze snížit nehodovost a ovlivnit nekázeň některých účastníků silničního provozu zvýší o letních prázdninách dohled na komunikacích, obzvlášť na místech s vyšším dopravním zatížením a na rizikových úsecích. Nejrizikovějším obdobím je zejména začátek července, kdy dochází ke značnému nárůstu dopravy, navíc vyjedou na silnice ve větší míře i motorkáři a cyklisté.

Další články:

Aktuální téma

Policie přijímá do svých řad nové kolegy

Policie ČR neustále hledá nové kolegy na volná služební místa. Novým policistům je vyplácen náborový příspěvek, ve Středočeském kraji ve výši 150 tisíc korun.

zobrazit více

Rychlý kontakt

Policie České republiky
Obvodní oddělení Příbram
Žežická 498, 261 23
Příbram V - Zdaboř

Tísňové volání:
158
Státní linka:
974 879 760

Městská policie Příbram
nám. T.G.M. čp. 121, 261 01
Příbram I

Tísňové volání:
156
Státní linka:
318 624 245

více kontaktů kontakt na střážníky